Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus houdt Huisvlijtdag. Wassen in een tobbe, gras maaien met de zeis en fuiken repareren voor het palingseizoen

Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus houdt Huisvlijtdag. Foto: Museum Giethoorn 't Olde Maat Uus

Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus houdt een Huisvlijtdag op zaterdag 7 augustus.

Dat gaat wel anders dan de voorgaande keren. ‘Bij binnenkomst liggen registratieformulieren klaar, er zijn looproutes gemarkeerd en er zal op toegezien worden dat het maximumaantal bezoekers niet wordt overschreden en dat iedereen voldoende afstand van elkaar houdt. Alle activiteiten vinden buiten op het erf plaats’, vertelt Alie Scholten van het museum.

Begin vorige eeuw

Tijdens de Huisvlijtdag nemen de vrijwilligers in klederdracht de bezoekers mee naar het dagelijks leven in Giethoorn aan het begin van de vorige eeuw. De bedden worden opgeklopt, de was wordt gedaan in de tobbe, het gras wordt met de zeis gemaaid en de fuiken gerepareerd voor het volgende palingseizoen. De boel wordt eens lekker doorgelucht en het gereedschap aangescherpt en als vanouds gebruikt.

De vrijwilligers van Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus vertellen graag over het leven in Giethoorn in vroegere tijden. Zij demonstreren hoe er vroeger in en rondom de boerderij werd gewerkt.

De Huisvlijtdag vindt plaats op zaterdag 7 augustus vanaf 11.30 uur.

Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus is te vinden aan het Binnenpad 52 in Giethoorn.

Nieuws

menu