NHL Stenden zet zaterdag de deuren open op de locaties in Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden en Meppel. Dit kan je verwachten tijdens de open dag

NHL Stenden. Foto: NHL Stenden Hogeschool

Duizenden aanstaande studenten komen op zaterdag 4 februari over de vloer bij NHL Stenden Hogeschool, als op de locaties in Assen, Emmen, Groningen, Leeuwarden en Meppel de halfjaarlijkse open dag plaatsvindt: hét moment voor studiekiezers om rond te kijken en de sfeer te proeven.

Bezoekers maken op alle locaties kennis met de hogeschool, de docenten, de studenten, studiekeuzeadviseurs en natuurlijk de opleidingen. Daarnaast houdt elke opleiding een showcase: lokalen zijn speciaal ingericht om een simulatie, experiment of improvisatieles van de potentiële opleiding te volgen.

Groningen: Op zoek naar de leraar

Het lerarentekort is een probleem in Nederland, daarom kunnen bezoekers van de Open Dag bij de Pabo-opleidingen van NHL Stenden in Groningen ontdekken of het lerarenberoep iets voor hen is. Door middel van gesprekken met studenten en medewerkers, een heuse lerarentest en inspiratiesessies met Meester Mark (380.000+ volgers op Instagram) en Meester Martijn (23.600+ volgers op TikTok) helpen wij hen antwoord te vinden op die vraag.

Leeuwarden: Gastvrijheid van de toekomst

Hoe ziet de horeca eruit in 2030? Misschien is het dan heel normaal dat het eten en drinken wordt geserveerd door een robot. Tijdens de Open Dag krijgt de Hotel Management School hulp van een digitale ober. Is dit de gastvrijheid van de toekomst en een oplossing voor het personeelstekort, dat onder meer in de horeca speelt?

Het programma per locatie

Assen (10.00 – 15.00 uur)
Emmen (10.00 – 15.00 uur)
Groningen (10.00 – 15.00 uur)
Leeuwarden (10.00 – 16.00 uur)
Meppel (10.00 – 15.00 uur)
De open dag van het MIWB (Maritiem Instituut Willem Barentsz) op Terschelling vindt plaats op zaterdag 18 maart.

Nieuws

menu