Na twee jaar is het zover: luxe zeiljacht van maar liefst 56 meter lang verlaat productiehal van Vitters Shipyard in Zwartsluis

Ruim twee jaar is eraan gewerkt: de bouw van 'project 3083'. Foto: Guy Fleury

Een gigantisch, luxe zeiljacht van maar liefst 56 meter lang verliet deze week de productiehal van Vitters Shipyard in Zwartsluis. Een magisch moment voor iedereen die met groot vakmanschap, creativiteit en toewijding aan de bouw van het unieke jacht heeft bijgedragen. Maar veel tijd om erbij stil te staan is er voor de vakmensen van Vitters niet: de volgende projecten kloppen al op de deur.

Ruim twee jaar is eraan gewerkt: de bouw van ‘project 3083’, zoals ze het enorme jacht bij Vitters noemen. „Wij bouwen exclusieve luxe jachten die ieder voorstellingsvermogen overtreffen en wereldwijd awards winnen”, vertelt Bas Peute, manager sales & marketing bij Vitters Shipyard.

Regionaal vakmanschap

„Dit jacht is tot stand gekomen met vakmensen uit de regio. Eén van onze partners, het maritiem servicebedrijf Hebo, ook afkomstig uit Zwartsluis, bracht het schip vanwege de grote diepgang op een ponton naar Harlingen. Daar vindt de ceremoniële tewaterlating plaats en plaatsen we de 62 meter lange mast. Na de ingebruiksstelling en enkele proefvaarten dragen we het zeiljacht over enkele weken officieel over aan de eigenaar.”

Nieuwe projecten

„Wij maken nooit twee keer hetzelfde jacht. Daarbij betreden we elke keer nieuwe paden. Onze mensen verleggen voortdurend grenzen. In omvang, comfort, power en performance. Ook bij de volgende projecten gaan we weer doen wat nu nog onmogelijk lijkt”, belooft Peute alvast. „Komende week starten we met de afbouw van een 59 meter lang, aluminium casco. Voor het naar binnen gereden kan worden, moet het gevaarte eerst worden gekanteld. Wij bouwen de casco’s namelijk op de kop. Het is de planning dat dit klassiek gelijnde jacht Vitters over een jaar verlaat. Als dan de casco hal volgende week weer leeg is, starten wij direct met de bouw van een modern, 44 meter lang zeiljacht. Levering daarvan staat gepland voor zomer 2024.”

Nieuws

menu