Nieuw coronaproof gezinsuitje in de Koloniën van Weldadigheid

'Johannes op Autoavontuur' is een leuke manier om kennis te maken met de Koloniën van Weldadigheid.

'Johannes op Autoavontuur' is een leuke manier om kennis te maken met de Koloniën van Weldadigheid.

Een extra week kerstvakantie deze winter. Voor veel (groot)ouders best een uitdaging om de kinderen drie weken lang te vermaken. In de Koloniën van Weldadigheid heeft een aantal ondernemers en organisaties de handen ineengeslagen en bieden vanaf Tweede Kerstdag een autopuzzelrit aan.

‘Johannes Op Autoavontuur’ is een actieve en leerzame manier om kennis te maken met het unieke gebied dat deze zomer is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

De 50 kilometer lange route gaat door drie provincies en start in Doldersum of De Blesse en via het Doldersummerveld en De Eese komt men onder andere door Willemsoord, Frederiksoord, Wilhelminaoord en Noordwolde. Onderweg zijn er op verschillende locaties spelletjes en puzzels. Zo wordt er een stop gemaakt bij Hoeve De Werkhorst, Noordwolde is een belangrijke stopplaats en het Kolonieschooltje in Frederiksoord mag niet ontbreken.

Door middel van een speciale web-app zijn er onderweg leuke weetjes en tips te zien en te horen. De ‘kleine’ Johannes neemt als het ware de deelnemers mee langs de talrijke monumenten en door het karakteristieke landschap. Johannes, genoemd naar Generaal Johannes van den Bosch, vertelt op zijn eigen manier over de geschiedenis van de Koloniën van Weldadigheid en hoe de eerste kolonisten zo’n 200 jaar geleden aankwamen in de koloniedorpen. Een échte belevenis voor jong en oud.


De autopuzzelrit kan de gehele verdere kerstvakantie gereden worden. Reserveren is noodzakelijk en er wordt per auto een bijdrage gevraagd. Bij de start bij Grenzeloos in Doldersum en Pieter Poot in De Blesse staat de koffie, thee en ranja klaar en eventueel kan een lunch- of borrelbox bijgeboekt worden. Voor de deelnemende horecagelegenheden een mooie opsteker in deze moeilijke corona-periode. Wie vroeg start kan tussentijds of na afloop ook nog een bezoek aan een van de musea brengen om de ontdekkingstocht compleet te maken.

‘Johannes Op Autoavontuur’ is een concept van Comceptum en Blinker Events en wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de RegioDeal Zwolle. Reserveren kan via www.opautoavontuur.nl. Hier is ook meer informatie te vinden.