Nieuwe programma's in De Reestkerk

Debby Petter. Foto Bob Bronshoff

Het jaar 2023 is goed begonnen wat betreft de concerten in de Reestkerk. Op 14 januari ging het programma van start met ‘Reestpop-Muziek in de tuin goes to church’. „Het was een daverende succes,” zegt Marjan Ouwejan van de organisatie. „Met een drukbezochte, swingende avond met diverse artiesten uit de regio. De rest van het programma voor dit voorjaar is zeer afwisselend.”

Op 11 februari een spetterende avond met gitaarmuziek van zanger, gitarist, podcastmaker en voormalig DJ Ed Struijlaart. Zijn debuutalbum ‘Head, Heart and Hands’ gooide hoge ogen. Ed kreeg een 3FM award nominatie, maakte indruk in voorprogramma’s van BLØF, Ilse Delange en Alain Clark en op festivals. Hij scoorde zijn eerste gouden plaat met ‘Make It On Your Own’.


Debby Petter komt op 11 maart naar de Reestkerk met haar show ‘Niet te geloven’. Een beklemmende en toch ook luchtige monoloog over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige en bange gemeenschap. Alles komt in deze voorstelling langs. Van Ruinerwold tot de Jehova’s. Debby vertelt het verhaal vol humor over geloof, wanhoop en liefde.

Nadja Filtzer neemt haar publiek op 15 april mee op de vlucht van haar Joodse voorouders. Met eigen muziek en volksmuziek van over de hele wereld. Projectie van schilderijen van haar vader, kunstenaar Luis Filcer, foto’s van haar opa, fotograaf Dirk de Herder en filmbeelden van haar zus Irina maken het verhaal compleet.

Op vrijdag 12 mei speelt Alexander Broussard Billy Joel. Broussard is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelzijdig pianist en zanger/entertainer. In deze boeiende solovoorstelling leidt hij zijn publiek op gepassioneerde wijze door de opmerkelijke carrière van muzieklegende Billy Joel. Aan de hand van de mooiste liedjes van de grootmeester en vertelt Alexander over de moeilijke beginjaren, de grote successen, de hoogtepunten en dieptepunten, de vrouwen en het onwaarschijnlijke vakmanschap van Billy Joel. Een ‘must-see’ voor de fan, een openbaring voor de liefhebber. Voor meer informatie over deze programma’s: kijk op www.reestkerk.nl/agenda

Marjan Ouwejan: „Vorig jaar was de Paasmarkt rond de Reestkerk een groot succes. Dit jaar wordt er op 3 juni een Reestzomermarkt georganiseerd, nu ook met kunst. En het voorjaarsprogramma wordt met een klapper afgesloten: ‘Wandelen met Tim Knol’ op 25 juni. Nadere informatie over beide laatstgenoemde evenementen volgt, maar noteer de data alvast in de agenda!”

Nieuws

menu