Old Forward start jubileumjaar met een veiling

Teamfoto uit lang vervlogen tijden. Archief Old Forward

Voetbalclub Old Forward uit Wilhelminaoord trapt het jubileumjaar af met een grote veiling. In 2023 bestaat de club 125 jaar. De opbrengst van de veiling wordt onder andere gebruikt om festiviteiten in het weekend van 25 tot en met 28 mei 2023 te bekostigen.

Old Forward staat in Nederland in een rijtje van oudste verenigingen. Een club met een rijke historie. De aftrap van het jubileumjaar is op woensdag 25 mei om 20.30 uur in de kantine van Old Forward. „Als je 125 oud bent, dan moet je dat vieren”, volgens voorzitter Johan Bergsma. „En dat gaan we doen met alle leden. En de omgeving”.

Sinds een aantal maanden werkt een speciale commissie aan een mooi programma. Daarin is plaats voor alle geledingen van de vereniging. Van een receptie en jeugddag tot een reünie op de zondagmorgen met ‘sterke verhalen’, oude voorwerpen en beelden uit het verleden. En op zaterdagavond feest voor iedereen die maar wil komen.

Rijke geschiedenis

Old Forward heeft een rijke geschiedenis. Dat blijkt ook wel uit archiefmateriaal dat op dit moment wordt verzameld. „We hebben veel foto’s en zijn nog op zoek naar foto’s. We weten dat er bij mensen thuis ook nog heel veel is. Maar misschien is er nog meer dat herinnerd aan de historie. We roepen iedereen ook op om dat te melden via het e-mailadres jubileum@oldforward.nl .”

In het verleden is een deel van het archief verbrand toen de kantine van de club afbrandde. Woensdagavond 25 mei begint de vereniging met onderlinge wedstrijden. Dan is ook de officiële start van het jubileumjaar met de onthulling van een groot spandoek. Om 20.30 uur start een veiling onder leiding van Jannes Mulder uit Steenwijk. „Dat wordt een spektakel op zich. Hij kan dat geweldig. We nodigen iedereen uit om mee te doen, daarvoor hoef je geen lid te zijn van Old Forward. We hebben een heleboel leuke zaken die we veilen, bijvoorbeeld een fiets, stoelen voor buiten, manden, een gesigneerd shirt van SC Heerenveen, een bal van FC Emmen en zelfs een tapas voor 15 personen.”

Nieuws

menu