Oldemarkt maakt zich op voor Lambertusmarkt op Hemelvaartsdag met livemuziek, kinderparadijs en ruim 160 kramen: '40.000 bezoekers vorig jaar was eigenlijk te gek voor woorden'

Je kon er over de koppen lopen vorig jaar. Met 40.000 bezoekers was de laatste editie van de Lambertusmarkt in Oldemarkt de best bezochte editie ooit. Albert de Wagt, bestuurslid van de stichting Lambertusmarkt, kon zijn geluk niet op. Toch hoopt hij dit jaar iets minder mensen te mogen ontvangen in het dorp. „We hebben er weer heel veel zin in, maar 30.000 man is wel genoeg hoor”, lacht De Wagt.

De straten in Oldemarkt waren goed vol tijdens de Lambertusmarkt. Even lekker doorstappen zat er niet in vorig jaar. De organisatie hoopt dit jaar op een normaal bezoekersaantal.

De straten in Oldemarkt waren goed vol tijdens de Lambertusmarkt. Even lekker doorstappen zat er niet in vorig jaar. De organisatie hoopt dit jaar op een normaal bezoekersaantal. Foto: René Wiegmink

De dranghekken zijn alweer geplaatst op het vernieuwde marktplein in Oldemarkt. Alles is precies op tijd klaar voor de Lambertusmarkt. En daar is de organisatie van de grootste markt van het noorden tijdens Hemelvaartsdag erg blij mee. „Ze hebben hun stinkende best gedaan om het op tijd klaar te krijgen voor de markt, dat hadden ze ons ook beloofd. Dus dat is heel mooi”, zegt een blije De Wagt.