Onderhoud op de A28 tussen Staphorst en Ommen duurt langer

Op de A28 tussen Meppel en Zwolle duren werkzaamheden langer dan gepland. Foto: Shutterstock

Het verkeer op de A28 tussen Zwolle en Meppel heeft langer te maken met verkeerhinder door onderhoudswerkzaamheden. Dat heeft volgens Rijkswaterstaat te maken met de levering van de benodigde grondstoffen.

Weggebruikes moeten nu tot uiterlijk 7 december tussen de aansluitingen Staphorst en Ommen gebruik maken van twee rijstroken in plaats van drie. Vooral in de spits moet er rekening worden gehouden met zo’n twintig minuten extra reistijd. De rijstroken zijn versmald en verschoven. De maximum snelheid is 90 kilometer per uur.

Asfalt

Rijkswaterstaat verwijdert en vervangt asfalt om de A28 voor de winter in goede conditie te brengen. Ook moeten de werkzaamheden ervoor zorgen dat het verkeer veilig kan blijven doorstromen. Ook op andere weggedeelten tussen Meppel en Zwolle wordt gewerkt. Zo is de aansluiting richting Ommen en knooppunt Lankhorst bijna klaar.

Op het traject tussen de aansluitingen Staphorst en Ommen in de richting van Zwolle wordt gewerkt sinds 15 november. Als de weersomstandigheden gunstig blijven, duurt dat tot 7 december. In de richting van Zwolle zijn de tussenliggende af- en oprit bij Nieuwleusen afgesloten tot woensdag 20.00 uur en daarna nog een keer tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 9.00 uur.

Nieuws

menu