Online pubquiz en snertactie voor het goede doel in Giethoorn: ‘Blijven ons inzetten voor het KWF’

Team Climb4Hope gaat Harder. Annette van Oudenaarden

Giethoorn - Dit jaar geen winterbarbecue, high wine of met de rondvaartboot door Giethoorn, wél een online pubquiz. Coronatijden of niet, team Climb4Hope gaat Harder uit Giethoorn blijft zich inzetten voor het KWF. „Een mooie oplossing in coronatijd”, vertelt teamcaptain Edgar Knol.

Op zaterdagavond 23 januari moeten mensen uit Giethoorn en omgeving (als het aan de organisatie ligt mogen deelnemers natuurlijk overal vandaan komen) aan het beeldscherm van hun computer gekluisterd zitten. Team Climb4Hope gaat Harder zet zich al vijf jaar in voor het KWF, via deelname aan Alpe d’HuZes.

Erge tijd

Het is de bedoeling – mits de omstandigheden het toelaten – om eind mei naar Frankrijk af te reizen. Op 3 juni moet de Alpe d’Huez dan bedwongen worden. „Vorig jaar ging het evenement niet door, we hopen dat we dit jaar wel kunnen. We zijn met elkaar in ieder geval in voorbereiding op de beklimming. Gaat het niet door, dan is er wellicht een alternatief in Nederland. We willen ook dit jaar zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker.”

In coronatijden is er qua acties niet veel mogelijk. „Maar desondanks zitten we niet stil”, vertelt Knol. „We blijven ons inzetten voor het goede doel. Voor kankerpatiënten is deze tijd heel erg. Als je te horen dat een chemobehandeling niet door kan gaan omdat er teveel coronapatiënten in het ziekenhuis liggen... dat is verschrikkelijk.”

Voor iedereen

Speaker en presentator Jannes Mulder presenteert de quiz vanuit restaurant Smit in Giethoorn. Via Teams krijgen deelnemers de vragen te zien, via de mobiele telefoon zijn de vragen te beantwoorden. „De vragen zijn heel algemeen en verdeeld over tien categorieën. Dat gaat van sport tot plaatselijke bekendheden. Het zijn allemaal actuele thema’s”, zegt Knol. „De quiz moet voor iedereen goed toegankelijk zijn. Daarbij moet het natuurlijk ook een gezellige avond worden. De quiz duurt van 20.00 uur tot 23.00 uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon.”

Een week later, op 30 januari, staat de jaarlijkse snertactie op het programma. „Die blijft ondanks de omstandigheden gewoon staan. We gaan dit jaar alleen niet bij alle deuren langs. We delen folders uit en hopen natuurlijk dat de mensen snert bestellen. We gaan dan vervolgens op bestelling uitleveren”, aldus Knol.