Op avontuur in de Wieden tijdens de Wilde Buitendag in Sint Jansklooster. Klimmen, klauteren, sporen zoeken en vuurtje stoken

Op avontuur in de Wieden tijdens de Wilde Buitendag in Sint Jansklooster.

Op avontuur in de Wieden tijdens de Wilde Buitendag in Sint Jansklooster. Foto: Natuurmonumenten

Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster houdt dinsdag 19 oktober de Oerr Wilde Buitendagen. De jonge deelnemers mogen klimmen, klauteren, vuurtje stoken en sporen zoeken.

Op avontuur in De Wieden. De deelnemers leren alles wat nodig is om een boswachter te worden. Een tip: trek oude kleren en laarzen aan.

Bijzondere aandacht is er tijdens de Wilde Buitendag dit jaar voor de egel. ‘Het stekelige diertje komt veelvuldig voor in de natuur vlakbij huis, in de tuin. Toch gaat het niet echt goed met de insecteneter. Vroeger dachten we dat het verkeer een belangrijke vijand was van de egel. Dat is natuurlijk ook wel zo, maar veel belangrijker is een iet erg egelvriendelijke omgeving. Belangrijke oorzaak van de achteruitgang is de vertegeling van de tuin. Dat is niet erg aantrekkelijk voor insecten en dus ook niet voor degel. Op de Wilde Buitendag zien kinderen hoe je je tuin egelvriendelijk kan maken’, aldus woordvoerder Bernadette Haverkort.

Starten kan om 11.00, 12.00 en 13.00 uur bij Bezoekerscentrum De Wieden. Duur van de activiteit is ongeveer 2 uur.

Aanmelden kan hier .