Opening Landgoed Spiekerdorp

Ook in Oldemarkt wordt jaarlijks een huttendorp-festijn gehouden. Wilbert Bijzitter

Wanneperveen - Aan de rand van de natuur in Wanneperveen, aan de Bovenboerseweg, verrijst op 12 mei om 15.00 uur voor het eerst een landgoed met handgetimmerde houten kastelen: Landgoed Spiekerdorp.

Vóór de opening zijn de toegangspoorten van Landgoed Spiekerdorp op 9, 10 en 11 mei gesloten voor bezoekers, maar geopend voor creatieve kinderen van 7 tot en met 14 jaar uit Wanneperveen en omgeving. Deze drie dagen hebben ruim tachtig kinderen hard getimmerd en geknutseld aan eigen kastelen. Op 12 mei is het de hoogste tijd om het eindresultaat aan alle belangstellenden te tonen. De opening zal gedaan worden door een deelnemer van Spiekerdorp en Wethouder Akkerman van de gemeente Steenwijkerland.

Inspiratie

Spiekerdorp is opgezet naar het voorbeeld van Huttendorp in Staphorst. Het programma bestaat onder ander uit ontwerpen, timmeren, zagen, bouwen en versieren. Daarnaast zijn er leuke randactiviteiten. Eén ding staat vast: er wordt letterlijk een (kinder)feestje gebouwd. Meters hout, tientallen pallets, voldoende gereedschap, emmers vol spijkers en eten en drinken.

Vragen? Mail naar spiekerdorp@gmail.com.

Nieuws

menu