Opgekropt staat netjes: cabaretier Jochen Otten komt naar De Tippe

Jochen Otten is al meer dan 10 jaar comedian bij Comedytrain.

Jochen Otten is al meer dan 10 jaar comedian bij Comedytrain. Foto: Scala Photography

Op 25 februari is er weer een cabaretvoorstelling in het daktheater De Tippe. Ditmaal komt cabaretier Jochen Otten naar Vledder.

Geen ruimte innemen. Check. Over je heen laten lopen. Check. Eigen mening inslikken. Check. Dingen opkroppen is niet goed. Imploderen is de grootste aanjager van agressie. Meteen zeggen wat je denkt en tonen wat je voelt, lijkt een ideale oplossing. Maar niemand zit te wachten op een samenleving waar de beleefdheid terrein verliest, de lontjes korter worden, de tenen langer, en agressie meer regel is dan uitzondering.

In Opgekropt staat netjes legt Jochen uit hoe je beleefd ruimte inneemt, zonder daarbij de beschaving te schaden. In zijn poging om niet langer de goede vrede te bewaren, wringt hij zich in lachwekkende bochten. Een kwetsbaar relaas met ongekend veel grappen. Het is tijd om niets meer op te kroppen. Tijd om er tegenin te gaan. Met gestrekt been. Dat wel.

Jochen Otten is al meer dan 10 jaar een van de vaste comedians bij het toonaangevende stand-up collectief Comedytrain. Het grote publiek bereikte Jochen met het succesvolle sketch-programma Sluipschutters. Goed voor meer dan 700 miljoen views op YouTube. Zijn voorstelling Troosten werd in 2021 uitgezonden op SBS6. Verder duikt Jochen als acteur op in de films en serie Mees Kees, speelt hij rollen in Klokhuis, Studio Snugger, in films als Jackie en Oopjen, Belladonna’s en Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg. Eerder schreef Jochen voor Dit was het nieuws en Spijkers met Koppen en hij was radiocolumnist voor de BarryPafShow op 100% NL.

De voorstelling op vrijdag 25 februari begint om 20.00 uur. De kassa is om 19.30 open en de kaartjes kosten 16 euro, inclusief een kopje koffie.