Paard & Erfgoed viert het derde lustrum tijdens de pinksterdagen. Vele demonstraties, marktkramen en kinderactiviteiten in de Tuinen van Frederiksoord

Spectaculaire gevechten te paard. Foto: Martijn Bijzitter

Dit jaar wordt de plattelandsfair Paard & Erfgoed in Frederiksoord voor de 15de keer gehouden. Dat wordt tijdens Pinksteren op zondag 5 en maandag 6 juni gevierd met een vol showprogramma.

Naast een optreden van de wereldkampioenen vierspanrijden, Bram Chardon en IJsbrand Chardon, geeft ook Social Influencer Jesse Drent een demonstratie vrijheidsdressuur. Friese dravers, historische rijkunst, een authentieke carrousel, western demonstratie, politie- en reddingshonden staan op het programma. In twee showbakken worden verschillende demonstraties met paarden, honden, schapen en roofvogels gegeven.

Tussen de fruitbomen en prachtige kassen van de Tuinen van Frederiksoord zijn ongeveer tachtig marktkramen opgesteld met een lokaal en streekgebonden aanbod. Naast demonstraties van oude ambachten en kinderactiviteiten zijn er ook knuffeldieren, woonwagens en trekkers.

Vrijwilligers

De sociale vernieuwing van de maatschappij is in de regio Frederiksoord gestart en daar sluit Paard & Erfgoed op aan. Paard & Erfgoed wordt georganiseerd door onder andere mensen met een beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt. De organisatie is blij met de bijdragen van Vanboeijen, De Zijlen, Stichting Veuruut, PUUR Drents en Trajectum. ‘Het maakt niet uit wat er in je rugzak zit. Hier is iedereen onderdeel van het team Paard & Erfgoed en zie je onze vrijwilligers terug bij de catering, parkeren en de verzorging van de dieren’, aldus de organisatie. Met ruimte om eigen kwaliteiten en vaardigheden te oefenen die bijdragen aan een duurzame samenleving waarin iedereen mag meedoen.

Paard & Erfgoed is te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Info: www.paardenerfgoed.nl

Nieuws

menu