Paard en Erfgoed in het Pinksterweekend, met demo's van Bram en IJsbrand Chardon

Tijdens Paard en Erfgoed zijn er shows en demonstraties met paarden en andere dieren.  Tijdens een vorige editie was  horseboarden te zien.

Tijdens Paard en Erfgoed zijn er shows en demonstraties met paarden en andere dieren. Tijdens een vorige editie was horseboarden te zien. Foto: Egbertje Siedsma

Dit jaar wordt de plattelandsfair Paard en Erfgoed voor de 15e keer gehouden. Er wordt volgens de organisatie tijdens beide Pinksterdagen een extra mooi en vol showprogramma geboden in de Tuinen van Frederiksoord.

Naast spetterende optredens van de wereldkampioenen vierspanrijden, Bram en IJsbrand Chardon, komt ook Social Influencer Jesse Drent een demonstratie vrijheidsdressuur geven. Friese dravers, historische rijkunst, een authentieke carrousel, western demonstratie, politie- en reddingshonden en nog veel meer staan op het programma.

Op zondag 5 en maandag 6 juni worden in twee showbakken verschillende demonstraties met paarden, honden, schapen en roofvogels gegeven. Tussen de fruitbomen en prachtige kassen van de Tuinen van Frederiksoord zijn ongeveer 80 marktkramen opgesteld met een lokaal en streekgebonden aanbod. Naast demonstraties van oude ambachten en kinderactiviteiten zijn er ook knuffeldieren, woonwagens en trekkers. En uiteraard is er ook voldoende verkrijgbaar voor de inwendige mens.

De sociale vernieuwing van de maatschappij is hier in de regio gestart en daar sluit Paard & Erfgoed op aan. Paard & Erfgoed wordt georganiseerd door onder meer mensen met een beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt. De organisatie is blij met de bijdragen van Vanboeijen, De Zijlen, Stichting Veuruut, PUUR Drents en Trajectum. „Het maakt niet uit wat er in je rugzak zit. Hier is iedereen onderdeel van het team Paard & Erfgoed en ziet u onze vrijwilligers terug bij de catering, parkeren en de verzorging van de dieren. Met ruimte om eigen kwaliteiten en vaardigheden te oefenen die bijdragen aan een duurzame samenleving waarin iedereen mag meedoen.”

Paard en Erfgoed vindt plaats te Frederiksoord, in het hart van de Koloniën der Weldadigheid. Dit gebied werd onlangs toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Op meer dan 8 hectare grond staan verschillende kleinere boomgaarden, omringd door struiken vol bloemen, bessen en bottels. Een landelijke setting die goed past bij de achtergrond van het evenement. Het evenement Paard en Erfgoed werd in 2019 verplaatst van Boschoord naar Frederiksoord. Daar is voldoende ruimte om te groeien.