Pouwels behaalt certificaat voor restauratiewerk

Pouwels

Ossenzijl – Meesterschildersbedrijf D. Pouwels is één van de achttien schildersbedrijven in Nederland die gecertificeerd zijn voor restauratiewerk.

Voor de certificering is het schildersbedrijf uit Ossenzijl op een fors aantal eisen en richtlijnen getoetst. Zo is gecontroleerd of er een goed ingevoerd kwaliteitssysteem aanwezig is, of er voldoende kennis en ervaring binnen het bedrijf is en of er voldoende restauratieprojecten uitgevoerd zijn. ‘Met name het laatste was geen enkel probleem’, vertelt Pouwels. ‘Al sinds jaar en dag zijn we thuis in de wereld van restauratie.’ Zo zijn Het Waaggebouw in Kuinre, Het Schultehuis in Wanneperveen en De Glazen Koets goede voorbeelden die Pouwels op zijn referentielijst heeft staan. De laatste leverde Pouwels in 2015 de Nationale Schildersvakprijs op.

Kennis kunnen aantonen

Met het certificaat voor historisch schilderwerk wordt degelijke kennis en jarenlange ervaring op het gebied van monumentale restauraties ook daadwerkelijk aangetoond. ‘Net als onze opdrachtgevers vinden wij het van belang dat monumentale objecten op een juiste manier worden gerestaureerd en daarmee bewaard blijven voor de toekomst. Daarom vonden wij het behalen van deze certificering van belang’, licht Pouwels de keuze voor deze certificering toe. ‘Natuurlijk zijn we bijzonder trots op dit certificaat, wij zijn één van de achttien schildersbedrijven in Nederland die gecertificeerd zijn voor restauratieschilderwerk.’

Nieuws

menu