Project ‘Eerste 2000 dagen in Steenwijkerland’ is begonnen

De overhandiging van het kistje in Giethoorn. Sieb van der Laan

Giethoorn - Door een kistje te overhandigen startte wethouder Trijn Jongman woensdag het project ‘Eerste 2000 dagen in Steenwijkerland’. Het kistje, met bijbehorende materialen, werd overhandigd aan Lida Andriol, de directeur van de Zuiderschool in Giethoorn, Lida Andriol.

Het project ‘Eerste 2000 Dagen’ is onderdeel van Samen voor Ryan. In totaal 44 locaties voor kinderopvang en basisonderwijs in Steenwijkerland krijgen een kistje met materiaal dat ze kunnen gebruiken om kinderen te stimuleren om (meer) te bewegen. Leerkrachten krijgen informatie en promotiemateriaal voor op scholen of de opvang.

Ook zit er een voucher in ter waarde van 3000 euro voor de aanschaf van materiaal en expertise over bewegen in relatie tot de (brein)ontwikkeling van kinderen. Op het moment dat de scholen en kinderopvang weer open gaan, kunnen ze concreet met het project aan de slag.

Samen voor Ryan

In ‘Samen voor Ryan’ werken veel Steenwijkerlandse organisaties samen: kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs, de GGD-jeugdgezondheidszorg, het sociaal werk en de gemeente. Doel is om ervoor te zorgen dat alle kinderen in de eerste 18 jaar van hun leven de vaardigheden krijgen die ze nodig hebben om als volwassene een zelfstandig leven te kunnen leiden.

Nieuws

menu