Jannes Mulder leidt de quiz vanuit restaurant Smit.

Pubquiz Giethoorn goed voor bijna 900 euro: ‘We kregen veel positieve reacties’

Jannes Mulder leidt de quiz vanuit restaurant Smit. Martijn Bijzitter

Giethoorn - Er waren geen twijfels of de deelnemers wel op tijd thuis zouden zijn. De pubquiz van Team Climb4hope gaat Harder uit Giethoorn vond zaterdagavond namelijk digitaal plaats en dus hadden ze met de avondklok weinig te maken. De quiz voor het goede doel leverde 895 euro op en er deden 140 mensen mee aan de quiz.

Speaker en presentator Jannes Mulder presenteerde de quiz vanuit restaurant Smit in Giethoorn. Via Teams kregen deelnemers de vragen te zien, via de mobiele telefoon waren de vragen te beantwoorden. Teamcaptain Edgar Knol is in z’n nopjes met het verloop van de avond. „Een geslaagde avond met veel positieve reacties.”

Het team hoopt dit jaar mee te doen aan Alpe d’HuZes in Frankrijk, maar is daarbij afhankelijk van de coronarestricties in zowel Nederland als Frankrijk. Als er een mogelijkheid is, dan gaat het team naar de Franse berg om die een aantal keren te beklimmen. Team Climb4hope gaat Harder haalt al jaren geld op voor onderzoek naar kanker. Komend weekend staat de jaarlijkse snertactie op de agenda. „Die blijft ondanks de omstandigheden gewoon staan. We gaan dit jaar alleen niet bij alle deuren langs. We delen folders uit en hopen natuurlijk dat de mensen snert bestellen. We gaan dan vervolgens op bestelling uitleveren”, aldus Knol.