PvdA stelt vragen over sluiting spoedeisende hulp van Isala-ziekenhuis in Meppel

Spoedeisende hulp in Meppel 's nachts dicht om tekort dokters ANP

De nachtelijke sluiting van de spoedeisende hulp (SEH) in het Isala-ziekenhuis in Meppel is in het land niet onopgemerkt gebleven. PvdA-lid Julian Bushoff stelt daarover vragen aan Ernst Kuipers, de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De vragen gaan niet alleen over de SEH. Bushoff wil ook weten wat de minister denkt over de toegankelijkheid van zorg in Drenthe. De PvdA-er vindt dat deze onder grote druk staat gelet op de sluiting in 2012 van de afdeling Verloskunde in het Isala-ziekenhuis in Meppel, in 2018 de afdelingen kindergeneeskunde en klinische verloskunde in Hoogeveen, en recentelijk de spoedeisende hulp in Hoogeveen.

Ook de fractie van de partij in de Provinciale Staten van Drenthe vraagt aandacht voor de sluiting van de SEH. In een motie roept de partij de provincie op om ‘zo spoedig mogelijk richting de verantwoordelijk minister deze problematiek onder de aandacht te brengen en te pleiten voor spoedige opschaling van het aantal opleidingsplaatsen voor de SEH’s.’ Ook wil de partij weten wat de consequenties van deze personeelstekorten voor de toegankelijkheid van zorg in Drenthe zijn en de mogelijke oplossingen in kaart brengen.

Nieuws

menu