Reanimatie nodig voor jongen (14) die in zwembad Havelte dreigt te verdrinken

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Een 14-jarige jongen uit Steenwijk is woensdagmiddag gereanimeerd toen hij in zwembad De Kerkvlekken in Havelte dreigde te verdrinken. Door adequaat optreden van het team van het zwembad, diverse hulpdiensten en zwemgasten is het incident goed afgelopen.

De jongen raakte halverwege de middag onder water. Na reanimatie is hij bij bewustzijn én aanspreekbaar naar het ziekenhuis vervoerd. Zwembad De Kerkvlekken kon gisteravond op Facebook melden dat het incident ‘voor wat zich nu laat aanzien - een goede afloop’ kende.

Tijdens het incident waren er meerdere gasten in het zwembad, onder wie veel kinderen. De Kerkvlekken besteedde woensdag bewust aandacht aan het incident om aanwezigen gerust te kunnen stellen. ‘We kunnen ons voorstellen dat het incident impact heeft op hen. Waren uw kinderen aanwezig en getuige, dan helpt het al dat zij weten van de goede afloop’, is te lezen.

Obs De Bosrank in Havelte is ook geïnformeerd over het incident, zodat leerkrachten er met de kinderen over kunnen napraten, mocht dat nodig zijn.