Ringsteken in Zorgvlied

Sfeerbeeld van het ringsteken in Zorgvlied. Aangeleverde foto

Na twee jaar van afwezigheid door de corona is de organisatie blij te kunnen melden dat het ringsteken weer terug is in Zorgvlied. Op zaterdag 6 augustus vindt dit mooie schouwspel met prachtige aanspanningen en ruiters/amazones plaats in de Dorpsstraat in Zorgvlied.

Het ‘ringrijden’ is een van de oudste vormen van paardensport. De ringen worden gestoken vanuit handjes, die aan de rechterzijde van het parcours zijn opgesteld. In de handjes zit een magneetje, zodat de ring er niet uitvalt. De ring wordt gestoken met een houten pistooltje. De ringen dienen duidelijk om het stokje te zitten en zo aan de jury worden getoond. Er moet in een vlot tempo worden gereden, galop is niet toegestaan. Wordt er te langzaam of toch in galop gereden, dan worden en strafpunten toegekend. De deelnemers moeten in een vooraf bepaalde tijd het parcours afleggen.

Cultuurfonds

Het ringsteken in Zorgvlied begint om 19.00 uur. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Westerveld. Om verdere kosten te dekken, worden loten verkocht waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Deze worden aangeboden door de plaatselijke middenstand.

Het ringsteken in Zorgvlied is de tweede wedstrijd meetellend voor de Drents Friese Wold Bokaal. Na Zorgvlied volgt nog een wedstrijd, op 18 augustus in Appelscha. Hierna word het klassement opgemaakt en kunnen de kampioenen worden gehuldigd. In Zorgvlied is ook een prijs voor de publiekslieveling, gekozen door het publiek.

Wie nog wil deelnemen, kan bellen met 06-41174227.

Nieuws

menu