Samen met Eppo breng ik folders rond voor toneelvereniging Erica | Dagboek van Gerjanne Steenbergen

Gerjanne Steenbergen Foto Wilbert Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Gerjanne Steenbergen, eigenaar van Kledingverhuur Swellesturt in Wilhelminaoord en betrokken bij Erica Toneel.

Vrijdag 27 januari

Op deze dag begin ik met routine klussen in en om huis. Daarna ga ik boodschappen doen. Om 12.00 uur heb ik afgesproken met Wilbert Bijzitter om een foto te maken in mijn winkel voor het dagboek. Na de lunch rij ik, met onze boxer Eppo op de bijrijdersstoel, naar Pro Office in Meppel. Hier koop ik mooi stevig papier om kaartjes van te maken voor mijn kaartenbaksysteem. Bij G.S Meppel (het bedrijf van mijn man) kopieer ik ze. Weer terug in de kolonie breng ik samen met Eppo folders rond voor toneelvereniging Erica te Wilhelminaoord. De eerste uitvoering is op zaterdag 4 februari om 20.00 uur en de tweede op zaterdag 11 februari ook om 20.00 uur in “Ons Dorpshuis” in Wilhelminaoord. ’s Avonds ben ik om 19.00 uur in mijn winkel. Het is meestal een verrassing wie er zullen komen. Om 20.30 uur ben ik weer thuis en vul ik onder het genot van een bakje koffie de schminkbestellijst in.

Zaterdag 28 januari

Vandaag ben ik op tijd in mijn winkel voor het nodige opruimwerk. Dit kost de meeste tijd! In deze periode van het jaar worden er veel toneelvoorstellingen opgevoerd waarvoor ik al veel kleding, pruiken en accessoires heb verhuurd. Om 12.30 uur rij ik naar huis. Na de lunch bekijk ik de mail en wordt er gebeld. Er is nog een kostuum nodig voor een feest diezelfde avond. Dus fiets ik nog weer even naar mijn winkel. ‘Als ik kan dan kom ik’, zeg ik altijd. Rond theetijd fiets ik weer naar huis. Aan het einde van de dag komt onze dochter Anne thuis vanuit Utrecht waar ze woont, werkt en studeert. Zaterdagavond brengen we door op de bank!

Zondag 29 januari

Deze dag starten we langzaam. Zondagmiddag ben ik bezig met administratieve werkzaamheden.

Maandag 30 januari

Deze ochtend ga ik eerst aan de was! Wanneer de drie wasmachines draaien, begin ik met het kammen van de gewassen, droge pruiken. Daarna is het strijkrek aan de beurt. En natuurlijk nog meer wassen en weer opruimen. Rond 11.00 uur ben ik uitgenodigd door twee oud-collega’s van Kindcentrum de Bron in Nijensleek. De school bestaat dit jaar 100 jaar. Er wordt gewerkt aan een jubileumboek en hiervoor word ik geïnterviewd over het kleuteronderwijs. De hele middag gebruik ik voor administratieve werkzaamheden. Om 19.00 uur ben ik in mijn winkel en om 21.30 uur ben ik weer thuis.

Dinsdag 31 januari

Vanmorgen doe ik eerst een aantal bestellingen om de voorraden weer aan te vullen. Daarna ga ik naar mijn winkel voor de was en het strijkgoed. Als alles weer is opgeruimd, doe ik de vloer van de winkel nog even en de paskamers. De middag besteed ik aan administratieve werkzaamheden. Om 19.00 uur ben ik weer in mijn winkel voor de klanten. Als ze allemaal naar huis zijn, ga ik naar “Ons Dorpshuis” voor een extra repetitie avond van ons toneel. (Onze vaste oefenavond is op donderdag.)

Woensdag 1 februari

Vanmorgen geef ik een rondleiding in mijn winkel nadat ik eerst nog even de was heb gedaan. Ik had bedacht dat deze rondleiding een uurtje zou duren! Rond 12.00 uur stonden we weer buiten dus…. We hebben maar even afgesloten met een lunch bij de Olde Tramhalte in Noordwolde. Leuk om te horen dat men verrast is over de ruimte en de hoeveelheid kleding en accessoires. De middag gebruik ik weer voor administratieve werkzaamheden en nog een stapel verstelwerk.

Donderdag 3 februari

Vandaag gaat onze zoon Bart met mijn man naar Le Touquet in Frankrijk. Bart rijdt daar met zijn quad mee in het Franse strandkampioenschap. Hij staat op een achtste plaats in het klassement. Wat zou het mooi zijn als hij deze plaats weet te behouden! Zondag is voor hem de laatste wedstrijd van dit kampioenschap waaraan meer dan vierhonderd quads deelnemen. Ik zorg ervoor dat ze voldoende voorraden mee kunnen nemen in de bus en ik kook van tevoren zodat ze daar in Frankrijk weinig tijd voor nodig hebben. Vanmiddag prijs ik alle nieuw binnengekomen artikelen en plaats ze in de winkel. Om 19.00 uur ben ik weer bij Swellesturt. Het is bijna altijd een verrassing welke mensen er zullen komen maar deze keer heb ik bericht gekregen dat er in ieder geval weer een toneelvereniging komt uitzoeken. Zo leuk!

Nieuws

menu