Shakespeare Diever brengt deze winter vier voorstellingen in het Globetheater

Viktor Koetsier en Carice Boelm in een eerdere uitvoering als het beroemde liefdespaar Romeo en Julia. Foto Shakespearetheater Diever

Bijna vijfentwintigduizend bezoekers hebben afgelopen zomer de Koopman van Venetië bijgewoond. Na dit succes presenteert het Shakespearetheater nu het nieuwe winterprogramma: in het (overdekte) Globetheater worden drie Shakespearestukken opgevoerd.

In het najaar twee succesvolle reprises (Midzomernachtdroom en Zalige Vrouwtjes) en vanaf februari 2023 een nieuwe Romeo en Julia. Drie stukken, speciaal voor de Globe gemaakt met in alle drie een hoofdrol voor de liefde. Puberliefde in de Midzomernachtdroom, onbereikbare liefde in Romeo en Julia en, jawel, bejaardensex in de Zalige Vrouwtjes. Daarnaast speelt de band Billy and the Blue Boar, die bij de zomervoorstellingen het publiek al geweldig entertainden, een eigen muziekprogramma waarin ze op zoek gaan naar Shakespeare in de popmuziek.

Maar ook voor het nieuwe zomerseizoen zijn de voorbereidingen al weer in volle gang. Dan wordt het nooit eerder in Diever vertoonde, Antonius en Cleopatra gespeeld. De kaartverkoop hiervoor start op 1 december.

Korte inhoud van de stukken:

Zalige Vrouwtjes (The Merry Wives of Windsor): speeldata 8, 9, 10, 15, 16 en 17 december 2022

De gepensioneerde ridder, Sir John Falstaff, probeert aan geld te komen door rijke, getrouwde vrouwen uit Windsor het hoofd op hol te brengen. Hij stuurt ze in het geheim liefdesbrieven, maar de ‘vrolijke vrouwtjes’ ontdekken dat ze ieder dezelfde brief hebben gekregen en zinnen op wraak. Tijdens de eerste afspraak verschijnt een jaloerse echtgenoot, waarop Falstaff het huis wordt uit gesmokkeld en in de Theems wordt gekieperd. Bij het tweede afspraakje moet Falstaff zich vermommen en krijgt hij een flink pak slaag. De derde keer vindt het rendez-vous ‘s nachts plaats onder de beroemde eik in het woud van Windsor maar inmiddels is bijna iedereen op de hoogte van Falstaff’s sluwe plannetjes.


Een Midzomernachtdroom: speeldata 10, 11 en 12 november

Een groep handwerkslieden heeft het plan opgevat een toneelstukje op te voeren op het bruiloftsfeest van de hertog van Athene. De onervaren toneelspelers willen geen pottenkijkers bij de repetitie en oefenen stiekem op een open plek in het bos. Dat is toevallig dezelfde plek waar de elfenkoning Oberon en zijn gemalin Titania hun huwelijksperikelen aan het uitvechten zijn. Oberon roept daarbij de hulp in van de bosgeest Puck om hem met toverkracht bij te staan. Wanneer op dezelfde plek in het bos ook nog eens vier verliefde pubers arriveren, zijn de rapen helemaal gaar. Pas als Oberon de stommiteiten van Puck ongedaan weet te maken, krijgt iedereen in deze romantische droom vol venijnige humor waar hij of zij recht op heeft.


Romeo en Julia: vanaf 18 februari 2023

Romeo gaat als Julia naar een feestje en kust daar Paris die denkt dat Julia Rosalinde is. Hoe moet dit verder? Hoeveel Romeo kan Romeo blijven als hij soms liever Julia wil zijn? Gaan de twee families nog vechtend over straat? Wie duikt er uiteindelijk met wie tussen de lakens en wat kan Pater Lorenzo nog verzinnen om prille liefde te redden? Allemaal vragen die voorbijkomen in deze romantische bewerking van dit wereldberoemde verhaal over liefde, haat en een balkonnetje.


Billy and the Blue Boar: 26 november

Billy and the Blue Boar, is de naam van de band die voor aanvang van de zomerproductie het publiek op temperatuur bracht. Ze staan een avond solo in het Globetheater met hun zoektocht naar Shakespeare-in-de-popmuziek. Ze kwamen alvast tot een schokkende ontdekking!


Kaartverkoop via www.shakespearetheaterdiever.nl

Nieuws

menu