Sneupersmiddag in Steggerda is terug

Tijdens de Sneupersmiddag in Steggerda is ook deze historische foto  te zien van drie  dames bij de R.K. kerk naast een prachtige auto uit vroeger jaren, met het bekende B-nummerbord

Tijdens de Sneupersmiddag in Steggerda is ook deze historische foto te zien van drie dames bij de R.K. kerk naast een prachtige auto uit vroeger jaren, met het bekende B-nummerbord Foto: Dorpsarchief Steggerda

Dorpsarchief Steggerda organiseert voor het eerst sinds twee jaar weer de traditionele sneupersmiddag. De middag voor inwoners, oud-inwoners en overige belangstellenden is op zondag 3 juli.

Deze keer presenteert Dorpsarchief Steggerda veel oude foto’s van het dorp, de inwoners en de omgeving. Ook is er een uitgebreide collectie te zien met krantenknipsels over het dorp zoals bijzondere gebeurtenissen, het verenigingsleven, de scholen en bijvoorbeeld de jaarlijkse feesten.

Het MFC aan de H. Deddenstraat in Steggerda hangt niet alleen vol met schilderijen over Steggerda of van kunstenaars uit het dorp en er zijn ook gedenkplaten en merklappen te bewonderen. Daarnaast is de vitrinekast gevuld met allerlei historische zaken, die het bekijken waard zijn volgens Dorpsarchief Steggerda.

Daarnaast kan er gesneupt worden in de info-mappen die bij eerdere sneupersmiddagen te zien waren. Die hebben onder meer betrekking op de vroegere middenstand, de geschiedenis van boerderijen in het dorp, de oorlogsjaren in Steggerda en het (deels verdwenen) verenigingsleven in het dorp.

Een ieder is welkom in het MFC Steggerda aan de H. Deddenstraat 6 van 14.00 uur tot 17.30 uur. De toegang is gratis en de koffie ook.