Sneupersmiddag in Steggerda voelt als reünie

Vele belangstellenden bladerden door de mappen met historisch materiaal van Dorpsarchief Steggerda.

Vele belangstellenden bladerden door de mappen met historisch materiaal van Dorpsarchief Steggerda. Foto: Aangeleverde foto

De sneupersmiddag van Dorpsarchief Steggerda heeft afgelopen zondag nieuwsgierige liefhebbers van oude foto’s, krantenknipsels en historische attributen naar het MFC getrokken.

Bij het zien van al die informatie uit het verleden ontstonden geanimeerde gesprekken tussen de bezoekers over hoe het ook al weer precies zat, en wie er op de foto’s te zien was. Het viel de organisatoren op dat er ook veel bezoekers van buiten Steggerda op de sneupersmiddag van het Dorpsarchief afkwamen. Het waren voornamelijk oud-inwoners. Een van hen, de 80-jarige Dik Jongsma, kwam speciaal op de fiets vanuit Leek naar Steggerda.

Ook leden van het naburig Dorpsarchief Noordwolde kwamen ook een kijkje nemen. Voor sommige bezoekers kwam de sluitingstijd van het dorpshuis te vroeg, ze hadden graag langer op de sneupersmiddag, die voelde als een reünie, gebleven. Na de zomervakantie gaat de commissie van Dorpsarchief Steggerda beginnen met de voorbereidingen voor de volgende sneupersmiddag.