Spoedeisende hulp in Meppel per 1 april weer helemaal open. Isala: 'Wij gaan er vanuit dat we nu open blijven zoals altijd'

Isala ziekenhuis Meppel

Isala ziekenhuis Meppel Foto: Wim Goedhart

De Spoedeisende hulp (SEH) van het ziekenhuis in Meppel is per 1 april weer helemaal open. Voor spoedgevallen kunnen patiënten dan ook weer ’s nacht in Meppel terecht.

De afdeling ging eind januari ’s avonds en ’s nachts tussen 21.00 en 08.00 uur dicht vanwege een tekort aan arts-assistenten. Patiënten die toen hulp nodig hadden, moesten naar andere ziekenhuizen in de regio.

Inmiddels heeft het ziekenhuis nieuwe werknemers gevonden voor de openstaande vacatures. „Vanaf 1 april hebben wij weer voldoende arts-assistenten. Ook hebben wij er twee spoedeisende hulpartsen bij”, zegt woordvoeder Monique de Haan van Isala. „We gaan er vanuit dat we weer open zijn zoals altijd. Arts-assistenten hebben doorgaans een dienstverband voor bepaalde tijd, dus we gaan op tijd starten met werven.”

Soepel verlopen

Het personeelstekort heeft volgens De Haan in de tussentijd niet tot grote problemen geleid: „De maanden februari en maart zijn soepel verlopen dankzij een goede samenwerking met huisartsen, ambulancediensten en ziekenhuizen in de regio. Enkele patiënten zijn elders op een spoedeisende hulp geholpen. In de meeste gevallen was dat bij Isala Zwolle. Voor ernstige spoedpatiënten was de situatie onveranderd, want die worden altijd naar Isala Zwolle gebracht”, aldus de woordvoerder.