Spoedpost van het ziekenhuis in Emmeloord 's avonds en in het weekend dicht

Er wordt te weinig gebruik gemaakt van de spoedpost in Emmeloord om ook ‘s avonds en in het weekend bemand te zijn is de conclusie van het Antonius.

Er wordt te weinig gebruik gemaakt van de spoedpost in Emmeloord om ook ‘s avonds en in het weekend bemand te zijn is de conclusie van het Antonius. Mediahuis Noord

De spoedpost in Emmeloord, van het Antoniusziekenhuis, is sinds donderdag door de week alleen overdag bemand. Wie met spoed hulp nodig heeft moet eerst bellen met de huisarts. ‘s Avonds of in het weekend is de huisartsenspoedpost te bellen en bij levensbedreigende situaties blijft dat 112. Daarin verandert niets.

Er wordt te weinig gebruik gemaakt van de spoedpost in Emmeloord om ook ‘s avonds en in het weekend bemand te zijn is de conclusie van het Antonius. Per dag kwamen er de afgelopen jaren gemiddeld 4 tot 5 patiënten op de spoedpost in Emmeloord, waarvan een kleine 70% overdag. Het personeel kan beter op andere plekken in het ziekenhuis worden ingezet vindt het ziekenhuis. „De spoedpost is voor wat wij ‘klein chirurgisch leed’ noemen”, zegt een woordvoerster van het Antonius. „Het gaat dan bijvoorbeeld om wonden, botbreuken en het aanleggen van gips.” Deze zorg is vanaf nu alleen doordeweeks overdag beschikbaar.

Buiten deze tijden wordt er doorverwezen naar het ziekenhuis in Sneek of een ander ziekenhuis in de buurt zoals Meppel of Zwolle. Dat gebeurt nog steeds door eerst te bellen met de huisartsenspoedpost via 0900 - 333 6 333. Die blijft wel gewoon in het ziekenhuis in Emmeloord. Ook voor acute spoedeisende hulp, waarbij 112 gebeld wordt, of een ambulance wordt gestuurd, verandert er niets. Er wordt dan nog steeds naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis doorverwezen waar een patiënt terecht kan.