Staphorst is de rijkste gemeente van de regio. 7,2 procent van de huishoudens is miljonair

Staphorst is de rijkste gemeente van de regio en wordt ook jaarlijks wat rijker. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. 7,2 procent van de gezinnen in deze gemeente heeft een vermogen van een miljoen euro of meer. Kleine nuance: het gaat vooral om bezit: grond en gebouwen.

Staphorst staat op plek 8 van de rijkste gemeenten van ons land. Het is onbetwist de rijkste gemeente van Overijssel en Drenthe.

Staphorst staat op plek 8 van de rijkste gemeenten van ons land. Het is onbetwist de rijkste gemeente van Overijssel en Drenthe. Foto: Willem Braam

Elk jaar verschijnen dezelfde berichtjes: Staphorst is de rijkste gemeente van Overijssel en de regio Drenthe. Nu gaat het om 7,2 procent van de huishoudens die miljonair is, vorig jaar was dat 6,6 procent In 2016 was het nog 3,4 procent. In Meppel is ‘slechts’ 2 procent van de huishoudens miljonair, in De Wolden 5,3 procent, Westerveld 5,4 en in Hoogeveen 1,7 procent, Dalfsen 5,5 en Zwartewaterland 4,8 procent. Westerveld is de rijkste gemeente van Drenthe.

Nieuws

Meest gelezen