Steenwijkse Jeanette Miedema begint horecabedrijf in Noordwolde

Het horecapand in Noordwolde. Foto Lourens Looijenga

Er zijn nieuwe ontwikkelingen rond het voormalige horecabedrijf De Olde Vaort aan de Bovenstreek in Noordwolde. Jeanette Miedema uit Steenwijk gaat er een nieuw horecabedrijf beginnen. Er komt weer een cafetaria in, maar nu in combinatie met een bruin café.

Dat betekent ook het einde van het avontuur op die plek van Piet Nieuwenhuizen en Caroline Bulten uit Wolvega. Die begonnen in september 2019 met het plan voor een cafetaria en een eetcafé. Het uitgeleefde pand werd gestript en er werd een begin gemaakt met een algehele renovatie. Maar in de loop van de winter liep het project vast op een verschil van mening over nog noodzakelijke investeringen. Eigenaar Lammert Postma uit Zuidlaren wilde daarin niet verder gaan. Nieuwenhuizen: „De huurder moest de renovatie zelf maar verder betalen.”

‘Graag willen kopen’

Nieuwenhuizen nam een afwachtende houding aan. De uitbraak van de corona-crisis gaf ook geen reden om veel haast te maken. Het bedrijf mocht toch niet open. Maar de status quo tussen huurder en eigenaar is nu doorbroken, ondanks dat Piet Nieuwenhuizen dus een huurcontract had. Hij meldt dat dit nu is afgekocht. Ook had Nieuwenhuizen in het pand geïnvesteerd. Hij was er al met al zes maanden aan het klussen. Een poging om het pand te kopen strandde op de vraagprijs. „We hadden het pand graag willen kopen en naar eigen inzicht helemaal goed willen opknappen.”

Opgegroeid

Jeanette Miedema wil over drie maanden haar nieuwe bedrijf openen, waarvan ze de naam nog niet wil prijsgeven. Ze kent Noordwolde door en door. Ze is er opgegroeid en ging er naar school. Momenteel werkt ze in café De Karre in Tuk en in restaurant De Tippe in Vledder. Maar ze wil nu wel eens voor haar zelf beginnen. En wat is er dan niet een mooiere plek dan centraal in haar oude dorp, waar iedereen welkom is. „Er is hier niks meer te beleven in het dorp en dat is zonde.” Er moet nog wel wat gebeuren, voordat het bedrijf geopend kan worden. „Alles is er uitgehaald.”

Overtredingen

Inmiddels is de zoektocht naar personeel geopend en zijn bij de gemeente de noodzakelijke vergunningen aangevraagd. En die procedure kost tijd. In augustus 2019 was voor de gemeente bij de laatste pachter de maat helemaal vol. Het pand werd toen gesloten vanwege meerdere overtredingen van de Drank- en Horecawet en APV. En Piet Nieuwenhuizen? Die heeft zijn hoop gevestigd op het samen met Staatsbosbeheer stichten van een nieuw horecabedrijf bij de Spokeplas.

Nieuws

menu