Terug in het Moederdagweekend: drukbezochte Lentefair

De Lentefair is aankomend weekend in De Tuinen van Frederiksoord.

De Lentefair is aankomend weekend in De Tuinen van Frederiksoord. Foto: Gerrit Boer

Al ruim vijftien jaar strijkt de Lentefair van Dagblad van het Noorden eens per jaar neer in De Tuinen van Frederiksoord. Middenin de fraaie boomgaard, die gedurende het voorjaar op haar mooist is, vieren duizenden bezoekers samen de geneugten van het fijne buitenleven. Ditmaal is de Lentefair op zaterdag 7 en zondag 8 mei aanstaande.

De Lentefair is al jaren een publieksfavoriet met haar hoge bezoekersaantallen, meer dan honderd standhouders en verrassende programmering. Hoewel groots, blijft de Lentefair vertrouwd. Bezoekers treffen altijd wel een bekende en de sfeer is gemoedelijk. Samen wordt het buitenleven gevierd. Rondom de terrassen, langs de muzikanten en dwars door de boomgaard combineert de Lentefair de thema’s buitenleven, wonen, mode en lifestyle.

Koloniebeleving

De afgelopen twee edities is de fair vanwege de pandemie naar de herfst en vervolgens zomer verhuisd. Niets haalt het echter bij het ontluikende voorjaar in de boomgaard, in 2022 keert de Lentefair daarom blij terug naar het Moederdagweekend. De terugkeer wordt gevierd met een bijzondere samenwerking. Sinds de zomer van 2021 zijn drie Nederlandse Koloniën – Frederiksoord, Wilhelminaoord en Veenhuizen – door het Werelderfgoedcomité van UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. De Koloniën vertellen de unieke verhalen over armoedebestrijding in Nederland. Op de fair vertaalt de verworven erfgoedstatus zich naar de opening van het gloednieuwe Kolonie-informatiepunt, dat op bijzondere wijze ingaat op deze unieke geschiedenis.

Programmering

De Lentefair zou zichzelf niet zijn zonder livemuziek. Deze edities staat een pianist voor het eerst in de boomgaard te spelen, even verderop hoor je de klanken van een singer-songwriter om tussendoor te worden verrast door een goochelaar. De fair is daarmee weliswaar vertrouwd, maar verrast toch iedere keer opnieuw.

Alle programmaonderdelen en de complete deelnemerslijst zijn te vinden op www.dvhnlentefair.nl evenals de ticketverkoop (8 euro, kinderen tot 12 jaar gratis). De Lentefair wordt in samenwerking met Stichting van Swietentuin georganiseerd in De Tuinen van Frederiksoord, beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur.