The Big Stones uit Havelte speelt straks beachrugby op de ijsbaan. Dorp staat vol met kruiwagens om aandacht te vragen voor nieuwe plek

Een van de kruiwagens die in het dorp is neergezet. Foto: The Big Stones

Rugbyclub The Big Stones gaat beachrugby spelen op de ijsbaan in Havelte. De trainingen vonden eerst plaats op de hei, maar deze plek is niet meer beschikbaar.

Het beachrugbyveld wordt door de vereniging al goed onder de aandacht gebracht bij de dorpsgenoten. The Big Stones plaatsen overal kruiwagens met zand met daarin een bord geplaatst. Hierop staat een aankondiging.

Rugbyen op het zand

De eerste training worden nog in mei gegeven op het veld. In het voorjaar worden er vaak toernooien gespeeld. Voor de aanleg van het veld zal een laag van ongeveer 30 centimeter worden afgegraven op het veld. Daarin wordt wit zand gestort. Dat klontert niet samen en wordt niet hard. Daardoor kan de club jarenlang gebruikmaken van het veld.

De grond die wordt afgegraven wordt gebruikt om het middenterrein van de ijsbaan te egaliseren en uit te vlakken. Hierdoor wordt de ijsbaan vlak en dat bevordert het bevriezen van het water op het veld in de winter.