Tim uit Darp later bij bevrijdingsfestival door autobrand

De brandweer controleert of de auto van Tim Beugel uit Darp echt geblust is. Foto: Mediahuis Noord

Tim Beugel uit Darp is wat later op het bevrijdingsfestival in Zwolle dan gepland. Op weg uit zijn werk vloog zijn auto in brand. Dat gebeurde rond 15:30 op de A32, net voor het tankstation Paardeweide bij Darp

„Ik was aan het rijden en toen werd het blauw van de rook in de auto”, vertelt hij op de parkeerplaats van het tankstation. „Ik draaide het raampje open en ging van de weg af. Toen ik mijn motorkap open deed sloegen de vlammen er uit.” Hij rende naar het tankstation voor een brandblusser en bluste zelf het vuur.

Daarna belde hij voor de zekerheid toch maar de brandweer en zijn ouders. Voordat de brandweer arriveerde was zijn moeder al aangekomen vanuit Darp. „Hij zou met vrienden naar het bevrijdingsfestival, dus nu breng ik ze”, legt ze uit.

De brandweer kwam met twee wagens naar de parkeerplaats van het tankstation maar hoefde niets meer te doen. De brandweermannen controleerden of er niets meer brandde en boden aan om de auto van Tim met water te koelen, al zou het bluspoeder dan wel een laag vormen. „Je kan ook proberen om ‘m met een compressor schoon te blazen”, stelde een van de brandweermannen voor.

„De auto is total loss”, denkt de moeder van Tim.

Nieuws

menu