Tuinen Drentse Hooglanden zijn zondag weer open

Een gedeelte van de tuin van Chris Bruinsma in Zuidwolde.

De vier ‘Tuinen van de Drentse Hooglanden’ (in Ruinen, Zuidwolde, Hijken en Elp) zijn zondag 7 augustus weer te bezoeken zonder afspraak vooraf, tussen 11.00 en 17.00 uur. Het is de laatste open dag van het tuinseizoen.

De vier tuinen verschillen in grootte en diversiteit en kunnen een inspiratie bron zijn voor tuinliefhebbers. De vier tuineigenaren zijn allen lid van de Nederlandse Tuinenstichting en de Stichting ‘Het tuinpad op’ en hun tuinen trekken elk jaar veel tuingroepen naar Drenthe.

In Zuidwolde aan de Ommerweg 54 is de tuin van Chris Bruinsma geopend. Het is een tuin omgeven door een markante heggenstructuur met daarbinnen weelderige borders, vijvers met grote plantengroepen, grassen, kunst en verrassende doorkijkjes. In Ruinen is het ‘Noamdhuusie’, de tuin van Harm en Tina Echten aan de Oosterstraat 24, geopend. Dit is een romantische cottagetuin met oude vruchtbomen en heemplanten, veel kunst in de tuin en een expositieruimte. In Elp is de tuin Vlijtig Loesje aan de Smalbroekweg 4 geopend; een landschapstuin omringd door monumentale eiken ,fraaie borders, vijvers en kunst van Loes Barendregt en in Hijken, aan de Meerweg 9, is ‘de Roos van Hijken’ te zien; kleurrijke tuinen met vaak verrassende combinaties, een oude boomgaard en kunst van de eigenaren.

Nieuws

menu