Tuk komt in actie voor behoud basisschool: 'Dorp leefbaar houden'

De ouders van 't PuzzelsTuk gaan langs de deuren om handtekeningen op te halen. Ook bij de middenstand liggen lijsten om te tekenen. Boom uitgevers Nieuwsmedia

Tuk – De ouders van basisschool ’t PuzzelsTuk, Plaatselijk Belang en de leden van de voormalige Leefbaarheidscommissie in Tuk houden een handtekeningenactie voor het behoud van de basisschool in het dorp.

Bij de middenstand in het dorp liggen lijsten waar mensen hun krabbel achter kunnen laten. Ouders van de bassischool gaan langs de deuren om handtekeningen op te halen. Ook online is er een petitie gestart.

‘We vinden het belangrijk dat de gemeente zich realiseert dat de basisschool in het dorp moet blijven’, zegt Marjon Otten namens de oudergeleding van de medezeggenschapsraad. ‘Basisschool ’t PuzzelsTuk verbindt niet alleen de kinderen, maar ook de ouders en het dorp. Het gaat om de leefbaarheid in Tuk. Dat willen we absoluut behouden.’

In november 2016 besloot het college van B&W de aanvraag voor nieuwbouw van basisschool ’t PuzzelsTuk af te wijzen. De basisschool kan volgens het college goed terecht op het terrein van School B in Steenwijk, dat geschikt gemaakt kan worden voor twee scholen. Dit nieuws kwam hard aan in het dorp.