Uut Giethoorn gelanceerd

Wilbert Bijzitter

Giethoorn - Ondernemers hebben zaterdag tijdens de bedrijvendag Uut Giethoorn gelanceerd. Uut Giethoorn is een bonte verzameling van streekeigen producten.

Het zijn niet alleen producten uit Giethoorn zelf, zoals Bakker tripel bier en Gieterse friet van aardappels geleverd door Agro Giethoorn (die ook aardappelen voor de Lay-chips levert) , maar ook buffelmozzarella uit Oldemarkt. Verder jam, kaas, droge worst en zuivel. Uiteraard ontbreken de knieperties niet.

‘Door streekproducten uit andere kernen in onze gemeente aan te bieden, willen we deze met elkaar verbinden en smaak geven aan onze regio’, zegt Rhoda van Eeden namens de ondernemers.

De opening van de bedrijvendag op het plein bij het Kulturhus werd verricht door burgemeester Rob Bats. Hij prees het ondernemerschap van de Gietersen. ‘Het doet me denken aan Terschelling, waar ik burgemeester ben geweest. Hier zit ondernemersbloed met vele ideeën.’

Loswal

Een ondernemer kaartte de loswal aan, die de komende weken is gesloten. ‘Daarom hebben we hier tijdelijk een loswal gemaakt’, grapte hij en wees naar de plek waar de nieuwste sloepen lagen te pronken. ‘Tja, we zijn het ook wel eens niet met elkaar eens’, zei burgemeester Bats.

Hij had de eer de eerste Gieterse friet te mogen proeven.

Giethoorn werd zaterdag weer overstelpt met buitenlandse toeristen. Velen waren nieuwsgierig naar deze Gieterse culinaire hapjes...

Meer informatie (flimpjes) is te vinden op www.uutgiethoorn.tv .

 

 

Nieuws

menu