Uut Giethoorn lanceert webshop met speciaalbier; Gieterse kinderen pimpen verpakkingen

Met een druk op de knop is de website plus webshop uutgiethoorn.tv op zaterdag 29 november officieel geopend. eigen foto

Giethoorn - De Rakker, de Stakker, de Prakker, de Dame en D’Olde Moat, het zijn de vijf speciaalbieren van Uut Giethoorn. Te koop in diverse horeca en winkels in Steenwijk, Giethoorn en Ruinen. En vanaf nu ook online via uutgiethoorn.tv.

Met een druk op de knop is de website plus webshop uutgiethoorn.tv op zaterdag 29 november officieel geopend. Met als speciaal item in de webshop een speciale zogenaamde giftbox, gepimpt door kinderen uit Giethoorn. In deze giftbox: vier speciaalbieren en een uniek Uut Giethoorn bierglas.

Initiatiefnemers Uut Giethoorn

Ondernemers Pieter Winter (Agro Giethoorn) en Gabriella Esselbrugge (Giethoorn Hospitality) zijn de initiatiefnemers van het label Uut Giethoorn met als doel het onder de aandacht brengen van lokale, ambachtelijke producten en ondernemingen. Gabriella Esselbrugge: „We merkten vorig jaar dat de giftbox zeer in trek was. Dus ook dit jaar hebben we met zorg een mooi pakket samengesteld. En we laten Gieterse kinderen mooie tekeningen op de verpakking maken. Dus ieder gepimpt doosje is uniek.”

Speciaalbier met aardappel

Pieter Winter van Agro Giethoorn is in 2018 gestart met het telen van hop en gerst en het brouwen van lokaal bier. Als liefhebber van speciale biertjes begon Pieter Winter als hobby met brouwen. De grondstoffen van eigen erf en land worden geleverd aan brouwerij HuttenKloas waar diverse smaken gebrouwen en gebotteld worden. De eerste brouwsels vielen zodanig in de smaak bij een steeds grotere groep bierliefhebbers dat er sinds 2019 een serieuze aanpak is. Pieter Winter: „Rakker is een tripel bier en dat is mijn favoriet. Dus die moest zeker in het pakket. En we hebben ook een biertje met onze eigen aardappels laten brouwen. Dat is de Prakker geworden, een weizen bier.”

Te koop in lokale horeca en winkels

Alle bieren zijn los te koop bij de PLUS ter Schure Supermarkt in Giethoorn, ‘t Vershuus in Ruinen, Restaurant De Sloothaak, de dames van de Jonge Hotel-Restaurant en www.speciaal-bier.com.

Meer info: Op uutgiethoorn.tv.

Nieuws

menu