Coen Manche (17) uit Koekange doet eindexamen vwo/technasium. 'Volgens mijn berekening scoor ik voor beide examens een dikke voldoende'

Coen Manche, CSG Dingstede. Foto: Aangeleverde foto

Coen Manche (17) uit Koekange doet eindexamen vwo/technasium op CSG Dingstede in Meppel. Maandag 16 en dinsdag 17 mei maakte hij zijn tweede en derde examen: scheikunde en bedrijfseconomie. Lees hier hoe hij dit ervaren heeft.

„De afgelopen twee dagen had ik mijn tweede en derde examen. Op maandag stond het examen scheikunde op het programma en op dinsdag het examen bedrijfseconomie. Vooral voor het examen scheikunde heb ik goede hoop op een voldoende. Ik sta er goed voor, scheikunde is een vak dat me wel goed ligt. De dagen voor het examen, in het weekend, heb ik nog verschillende oefenexamenvragen gemaakt van onder andere scheikunde en bedrijfseconomie. Toch ben ik ook begonnen met het vooruit leren voor de andere vakken die nog komen gaan.

Uiteindelijk viel het scheikunde examen me echt reuze mee, het was goed te doen. Ook de lengte van het examen was precies goed en ik was dus ook op tijd klaar. Vooral de eerste opgave van het examen was een vraag om er even rustig in te komen. Daarna verliep het soepel, alleen de vraag over eiwitten en DNA vond ik wat lastig.

Het bedrijfseconomie-examen vond ik wat pittiger. Ik ben goed in het rekenen, het werken met formules en het opstellen van financiële overzichten, maar in het beredeneren en het bedrijfseconomisch verklaren ben ik minder goed. Uiteindelijk heb ik bij thuiskomst beide examens nagekeken. Volgens mijn berekening scoor ik voor beide examens een dikke voldoende, dus ik ben tevreden. Met nog drie examens te gaan begint het einde al steeds meer in zicht te komen!”

Nieuws

menu