Voormalig Rabobankkantoor in Dwingeloo krijgt eindelijk een nieuwe invulling. Plan voor luxe appartementen én een makelaarskantoor

Het heeft tien jaar geduurd, maar er is eindelijk zicht op een nieuwe bestemming voor het leegstaande Rabobankkantoor aan de Brink in Dwingeloo. Het pand wordt verbouwd tot tien luxe huurappartementen en makelaar Jules van Ditshuizen opent op de begane grond zelf een tweede kantoor.

Makelaar Jules van Ditshuizen opent in het voormalige Rabobankpand een tweede kantoor.

Makelaar Jules van Ditshuizen opent in het voormalige Rabobankpand een tweede kantoor. Foto: Gerrit Boer

Na de zomer vestigde Van Ditshuizen, die sinds 2010 een groeiend makelaarskantoor heeft aan de Prinsengracht in Meppel, zich al met een tweede, tijdelijk kantoor aan de Heuvelenweg, schuin tegenover het toekomstige kantoor. Een voorbode voor de toekomst en zo kan de etalage met het woningaanbod, dat alvast in het voormalige Rabobankkantoor is gemaakt, ook worden gezien. Het plan wordt ontwikkeld door Jan Pastoor Vastgoed bv uit Dwingeloo, eigenaar van het pand. Van Ditshuizen Makelaardij neemt de verhuur van de appartementen op zich. Het plan ligt nu ter inzage. „De Welstandscommissie en de gemeente Westerveld zijn al akkoord”, zegt Van Ditshuizen. Als alles volgens plan verloopt, begint de verbouw volgend voorjaar en worden de appartementen eind volgend jaar opgeleverd.

De Rabobank sloot in april 2011 de deuren in Dwingeloo. Sindsdien zijn er meerdere plannen voorbij gekomen, ook voor verbouw tot appartementen. Ze bleken niet haalbaar en het pand bleef leegstaan. „Wij hebben dit pand een jaar of vier geleden aangekocht voor een belegger met als doel het in z’n geheel te verhuren”, vertelt Jules van Ditshuizen. Het gebouw (met een oppervlakte van zo’n 600 vierkante meter) bleek echter voor een dorp als Dwingeloo een maatje te groot om te verhuren. Tijd voor ‘plan B’; een transformatie naar appartementen in combinatie met een kantoorruimte.

Nieuw en luxe

De keuze voor luxe appartementen is bewust gemaakt. „Er is veel behoefte aan grote appartementen, maar dat is in combinatie met verhuur niet handig, want dan krijg je een te hoge huurprijs. We hebben de appartementen nu iets kleiner gemaakt, maar dan wordt wel alles nieuw en luxe”, legt de makelaar uit. „We hebben al meerdere belangstellenden gehad voor de appartementen. Er is heel veel vraag naar, vooral onder wat oudere mensen die nu groot wonen net buiten het dorp en Dwingeloo niet willen verlaten, maar wel een handzamere woning nodig hebben. Via mond-tot-mondreclame melden mensen zich al aan.”

Kluizen

De precieze invulling is nog niet helemaal duidelijk, maar zeker is dat het pand geheel onder handen wordt genomen. Speciale aandacht daarbij is er voor de twee zware kluizen die in de constructie van het pand zijn gebouwd. Ze worden waarschijnlijk gedemonteerd, omdat ze nu te veel ruimte innemen.

Het is plan B, maar zo voelt het niet voor makelaar Jules van Ditshuizen, die zelf in Westerveld woont en graag weer vanuit een dorp aan het werk gaat. „Het is de allermooiste locatie van Dwingeloo, beter kan niet, midden op de Brink. We hebben de eerste verkoop vanuit Dwingeloo al gedaan. We hebben ons werkgebied hiermee ook uitgebreid; we zijn nu actief van Nieuwleusen tot Assen-Zuid. En voor Dwingeloo is het mooi, want het pand stond al geruime tijd leeg.”