In de haven werden onder andere bloemen gelegd.

Vriendengroep geeft laatste eerbetoon aan 20-jarige Jermaine uit Vollenhove

In de haven werden onder andere bloemen gelegd. Adriana Sudar

Vollenhove - Vrienden van de aan leukemie overleden 20-jarige Jermaine hebben maandagavond gezorgd voor een laatste eerbetoon aan deze inwoner van Vollenhove. In de haven kwamen zij bijeen om hem te gedenken met bloemen, fakkels en muziek, die hij mooi vond.

Adriana Sudar is een van de vrienden van Jermaine. „Hij werd in februari 2018 ziek. Hij bleek leukemie te hebben. Hij heeft een zware behandeling ondergaan en in april 2020 werd hij weer ziek. Er kwamen complicaties bij en het zag er niet goed uit. We werden op de hoogte gehouden door zijn tweelingzus via een groepsapp. We hebben met z’n allen er naar toe geleefd, maar het bericht van zijn zus op zondagochtend kwam toch wel vrij onverwacht. Het is best wel snel gegaan”, vertelt Adriana.

Een vriend van haar plaatste op Facebook een bericht, dat een laatste eerbetoon aan hem mooi zou zijn. „Binnen een paar uur was het geregeld.” De vriendengroep verzamelde zich zondagavond om 18.30 uur in de haven van Vollenhove met inachtneming van de coronamaatregelen, zoals 1,5 meter afstand en mondkapjes. „Daar hebben we bloemen gelegd, muziek gedraaid en fakkels ontstoken.”

Politie ingelicht

De vriendengroep had de politie ingelicht over deze bijzondere bijeenkomst. “Om te voorkomen dat mensen de politie bellen en dat er van alle kanten politie zou komen. De wijkagent vond het een prima initiatief en benadrukte dat we ons wel aan de regels moesten houden. Alles is prima verlopen.”

Condoleren

Na afloop hebben de vrienden de familie gebeld, die naar de haven kwam. „Zodat we langs hen konden lopen om te condoleren. Met 1,5 meter afstand en mondkapjes op. Na afloop hebben we nog muziek gedraaid die Jermaine mooi vond en we hebben alles opgeruimd zoals het hoort.”

Adriana en haar vrienden hebben een goed gevoel aan dit eerbetoon over gehouden. „Een mooie manier om het zo af te sluiten. Mooi dat het zo kon in deze rare tijd. En om drukte op de afscheidsdienst op vrijdag te voorkomen.”