Weerstand tegen zonnepark in Vollenhove: ‘We slapen er slecht van’

Vollenhove - De plannen om een zonnepark aan te leggen in de Bentpolder bij Vollenhove zijn niet lekker gevallen bij de familie Muizelaar. Het huis grenst aan het perceel waar mogelijk een tien hectare groot veld met zonnepanelen komt. Annie Muizelaar begon een petitie, die al honderden keren is ondertekend. „We worden hier niet blij van. We slapen er slecht van.”

Er zijn plannen voor een zonnepark in de Bentpolder. Het erf van de familie Muizelaar grenst aan het perceel waar mogelijk een zonnepark komt.

Er zijn plannen voor een zonnepark in de Bentpolder. Het erf van de familie Muizelaar grenst aan het perceel waar mogelijk een zonnepark komt. Martijn Bijzitter

Het is vrijdagmiddag, als afgevaardigden van de Steenwijkerlandse coöperatie Steenergie aankloppen bij de familie Muizelaar, wonend aan de Noordwal. De mededeling – dat er plannen zijn voor het zonnepark - komt hard binnen. „Een donderslag bij heldere hemel voor ons”, blikt Annie terug. „We wonen er nog niet zo lang, nu twee jaar. Er is net verbouwd. Dit is niet waarom we hier zijn gaan wonen. Als we dit geweten hadden… Zie het huis nu nog maar te verkopen als dat park er komt. En er blijven wonen is minder leuk. We zitten in een tweespalt. Ze willen dat we meewerken, aan de andere kant wil ik zoveel mogelijk mijn best doen om het tegen te werken. Het is moeilijk. Het druist tegen ons gevoel in. We zijn tegen zonnepanelen op de grond. Een compromis? Dat gaat tegen eigen gevoel en principes in.”

Petitie

Nieuws

menu