Wereldbeelden van Gineke Zikken te zien in Museum Valse Kunst

Het werk 'Colors of Africa'. Gineke Zikken

In Museum Valse Kunst aan de Brink 1 wordt zaterdag 2 april om 16.00 uur de tentoonstelling ‘Wereldbeelden’ van Gineke Zikken geopend. Deze nieuwe expositie is te zien van zaterdag 2 april t/m zondag 26 juni 2022.

Reizen vond Gineke Zikken altijd al plezierig. Met de rugzak op de bonnefooi naar een ander continent om zich daar te verbazen over andere culturen en landschappen. Ze had nooit gedacht dat ook het schilderen haar op nieuwe locaties in de wereld zou brengen.
Na een korte carrière in de informatietechnologie ging ze naar de Wackersacademie in Amsterdam die ze in 1999 afrondde. Al vrij snel werd ze professioneel schilder en een veelgevraagd deelnemer aan schilderfestivals. In het begin vooral in Nederland, zoals Katwijk, Noordwijk en Bergen, later kwamen daar Usedom (Duitsland), Skive (Denemarken), Lamu (Kenia) bij.
In deze expositie laat ze zowel straattaferelen uit Afrika, stadsgezichten van New York en Amsterdam, havengezichten uit Europa, maar ook Franse, Spaanse en Nederlandse landschappen zien. Waaronder ook haar Drentse ‘achtertuin’: Gineke Zikken woont in Valthe.

Nieuws

menu