Wijnkenner Kim uit Vollenhove scoort hoger dan ooit met Nederlands team tijdens Wereldkampioenschap Blindproeven in Frankrijk: 'Ik ben nog steeds aan het nagenieten'

In het Palais des Papes te Avignon in Frankrijk kwamen afgelopen zaterdag wijnkenners en liefhebbers uit heel de wereld samen voor het Wereldkampioenschap Blindproeven. Het Nederlandse team, met de Vollenhoofse Kim van der Linde-Bruggink, eindigde op een knappe vierde plek. „We zijn een jong team met voornamelijk vrouwen. En dat viel wel op.”

Van links naar rechts: Kim van der Linde-Bruggink (Vino Veno), Jesper Moonen (Poot Agenturen), Juliëtte Zandbergen (Poot Agenturen), Jaap Baan (Résidence Wijnen) en coach Maxime Zandbergen (Vinites).

Van links naar rechts: Kim van der Linde-Bruggink (Vino Veno), Jesper Moonen (Poot Agenturen), Juliëtte Zandbergen (Poot Agenturen), Jaap Baan (Résidence Wijnen) en coach Maxime Zandbergen (Vinites). Foto: Eigen foto

Het Nederlandse team dat eerder dit jaar het NK-Blindproeven won, bestaat verder uit Juliette Zandbergen, Jesper Moonen, Jaap Baan en hun coach Maxime Zandbergen. Zij namen het op tegen 27 teams. Alleen Hongarije, België en Spanje deden het beter. „Die vierde plek is de beste uitslag voor Nederland ooit”, vertelt Kim. „Het was zo verschrikkelijk spannend. En het was echt een volwaardig WK met teams uit Japan, Zuid-Korea en Kazachstan. Waanzinnig, ik ben nog steeds aan het nagenieten.”

Oogstjaar en druivenras