Workshop 'Slaap je fit'

Nanneke de Haan en Astrid Schoenmaker geven de workshop.

Nanneke de Haan en Astrid Schoenmaker geven de workshop.

Ontspanningstherapeut Astrid Schoenmaker organiseert samen met haar collega, de slaapoefentherapeut, Nanneke de Haan op zaterdag 19 november van 13.00 uur tot 17.30 uur een workshop voor iedereen die graag beter wil slapen en overdag fitter wil zijn.

„De workshop wordt een ontspannen middag, waarbij kennisoverdracht en ontspanning elkaar harmonieus zullen afwisselen,” aldus de beide therapeutes. Astrid Schoenmaker uit Vledder is adem- en ontspanningstherapeut en craniosacraal therapeut en Nanneke de Haan is slaapoefentherapeut en oefentherapeut. Gezamenlijk organiseren zij deze bijzondere workshop op een mooie locatie in Meppel, in de yogastudio aan de Herengracht 29 in Meppel.

Cranio Sacraaltherapie (cranium=schedel, sacrum=heiligbeen) is een lichaamsgerichte therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van zachte manuele technieken, die het bindweefsel (fascie, zie plaatje hieronder) ontspannen. Klachten, die kunnen met Cranio behandeld kunnen worden, zijn onder meer pijn door bewegingsbeperkingen van bijvoorbeeld rug, nek, hoofd en schouders, onbegrepen van medische onvoldoende klachten verklaarbare (pijn), migraine, fibromyalgie, stressgerelateerde klachten, traumaverwerking, PTSS, bij kinderen vanaf 2 jaar: buikpijn, hoofdpijn van andere klachten, waarvoor geen aanwijsbare oorzaken gevonden zijn en bij kinderen jonger dan 2 jaar : bv huilbaby’s, onrustige baby’s, voedingsproblemen, zuigproblemen, voorkeurshouding, en dergelijke.


De aanpak van een slaapoefentherapeut:

  • Het oefenen van ontspannings- en ademhalingsoefeningen om mentaal en fysiek to rust te komen en hiermee het slaapcentrum in de diepe hersenen in slaap te sussen.
  • Inzichten krijgen hoe slaapgedrag, voeding en lichaamsbeweging elkaar beïnvloeden
  • Oefeningen en adviezen om het piekeren in de nacht te verminderen
  • Adviezen die gezond slaapgedrag bevorderen. Slaaphygiëne.
  • Het doorbreken van de vicieuze cirkel, waardoor rustiger omgaan met de gevolgen van de slaapproblemen, waardoor stress vermindert voor het slapen gaan.

Voor meer informatie www.fitmetnanneke.nl en www.praktijkastridschoenmaker.nl

Voor opgave en informatie: 06-15610809/06-41799365.