Zaterdag Open Huis in nieuw Afscheidshuis Zwaluwstee

Afscheidshuis Zwaluwstee is gevestigd in het Kiemhuis aan de Naamen van Eemneslaan in Wilhelminaoord.

Afscheidshuis Zwaluwstee is gevestigd in het Kiemhuis aan de Naamen van Eemneslaan in Wilhelminaoord. Foto Wij'S Uitvaartzorg

Bety Nicolai van Wij’S Uitvaartzorg houdt zaterdagmiddag 1 april open huis in het nieuwe Afscheidshuis Zwaluwstee. Dit fraaie huis, waarin ruimte is voor opbaren en afscheid nemen van dierbaren, is te vinden in het voormalige Kiemhuis aan de M.A. Naamen van Eemneslaan 63 in Frederiksoord. Iedereen is welkom om vanaf 16.00 uur een kijkje te komen nemen.

„Al een hele tijd liep ik rond met de gedachte om mensen die afscheid moeten nemen nog iets meer te kunnen bieden,” vertelt Bety. „Iets wat ik nog miste in mijn directe omgeving, een afscheidshuis. Na brainstormen, onderzoeken en daadwerkelijk op zoek gaan naar een locatie kreeg deze droom en nieuwe uitdaging steeds meer vorm. Na een periode van hard werken is het afscheidshuis klaar en gaan de deuren van afscheidshuis Zwaluwstee op zaterdag 1 april officieel open.”

Bety is alweer ruim 5 jaar met liefde en bevlogenheid werkzaam als uitvaartbegeleider binnen haar eigen onderneming Wij’S Uitvaartzorg. „Ik ondersteun families in de dagen tussen het afscheid en de uitvaart,” vertelt ze. „Een fijne plek voor een definitief afscheid is eigenlijk het enige dat er nog ontbrak.”

„Afscheidshuis Zwaluwstee is een plek waar je mag zijn als een geliefde is gegaan. Een plek midden in het groen, met wijds uitzicht op de natuur en toch beschut tegen alles wat in buitenwereld voortraast, terwijl de wereld stilstaat voor de mensen die afscheid moeten nemen. In huiselijke sfeer kun je hier de dagen tussen overlijden en de uitvaart doorbrengen. Je mag het je eigen huiskamer laten zijn als thuis opbaren om wat voor reden dan ook geen optie is. Je krijgt je eigen sleutel en je mag er zijn wanneer je wilt en met wie je wilt. In de woonkeuken aan de grote tafel kun je een kopje vers gezette koffie of thee drinken. Wil je er een maaltijd bereiden? Ook dat is mogelijk. Voel je er vooral heel welkom en thuis.”

Een condoleance in afscheidshuis Zwaluwstee is ook mogelijk, evenals een klein huiskamerafscheid met zo’n 20-25 personen. Afscheidshuis Zwaluwstee is toegankelijk voor iedereen, het maakt niet uit voor welke uitvaartbegeleider of uitvaartonderneming gekozen is. „Alle collega’s zijn van harte welkom met hun families.”

Om iedereen in de gelegenheid te stellen een kijkje te komen nemen in afscheidshuis Zwaluwstee is er op 1 april een Open Huis. De officiële opening voor genodigden vindt eerder op de middag plaats. Minne Wiersma, directeur van de Maatschappij van Weldadigheid en burgemeester Rikus Jager zullen dan de openingshandeling verrichten. Aansluitend staan tussen 16.00 tot 19.00 uur de deuren open voor iedereen.