Zaterdag Ringsteken in Zorgvlied

Het ringsteken in Zorgvlied begint zaterdagavond om 19.00 uur.

Na twee jaar van afwezigheid door coronamaatregelen, is de organisatie blij te kunnen melden dat het ringsteken weer terug is in Zorgvlied. Op zaterdag 6 augustus vanaf 19.00 uur is dit mooie schouwspel met prachtige aanspanningen en ruiters/amazones weer te zien in de Dorpsstraat in Zorgvlied .

Het Ringrijden is een van de oudste vormen van paardensport. De ringen worden gestoken vanuit handjes welke aan de rechterzijde van het parcours zijn opgesteld. In de handjes zit een magneetje zodat de ring er niet uitvalt. De ring wordt gestoken met een houten pistooltje. De ringen dienen duidelijk om het stokje te zitten en zo aan de jury worden getoond. Er moet in een vlot tempo worden gereden, galop is niet toegestaan. Wordt er te langzaam of toch in galop gereden, dan worden en strafpunten toegekend. De deelnemers moeten in een vooraf bepaalde tijd het parcours afleggen.

Liefhebbers van een avondje genieten van deze folklore zijn zaterdagavond vanaf 19.00 uur van harte welkom. Het Ringsteken wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Westerveld, en de organisatie verkoopt loten waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Deze prijzen worden aangeboden door de plaatselijke bedrijven. Ook is er nog een prijs voor de publiekslieveling. Het publiek kiest de mooiste aanspanning en ruiter/ amazone. Het ringsteken in Zorgvlied is de tweede wedstrijd die meetelt voor de Drents Friese Wold Bokaal. Na Zorgvlied volgt er nog een wedstrijd, op 18 augustus in Appelscha. Hierna wordt het klassement opgemaakt en kunnen de kampioenen gehuldigd worden.

Mocht u zich willen opgeven als deelnemer, bel naar 0641174227.

Nieuws

menu