Zee van zuiver staal

Werkzaamheden op het P7R-terrein bij het station in Meppel. NDC/ Michiel Kolle

Meppel - Het P&R-terrein aan de Leonard Springerlaan bij het station in Meppel wordt omgetoverd tot een vlakte van stalen rijplaten. De platen moeten de bestrating van de parkeerplaats beschermen tegen de wieldruk van de duizenden bussen die vanaf 30 juni worden ingezet omdat het treinverkeer bij station in Zwolle 16 dagen lang is gestremd.

Bij het station in Zwolle gaan van zaterdag 30 juni tot 16 juli sporen, wissels en perrons op de schop en zullen er verbeteringen worden aangebracht aan de spoorbeveiliging.

De werkzaamheden zijn een voorbereiding op een uitbreiding van het spoor bij Herfte. Het is de bedoeling dat het spoor tussen Herfte en het station van twee sporen wordt verbreed naar vier sporen. Zo hoeven straks de treinen richting Emmen en Meppel niet meer op elkaar te wachten om te passeren.

Reizigers vanuit Noord-Nederland kunnen bij het station in Meppel via de speciaal aangelegde voetgangersbrug vanaf de perrons naar de touringcars. Andersom komen er ook bussen vanuit ‘t Harde en Kampen in Meppel aan met passagiers voor de richtingen Leeuwarden en Groningen.

Naar verwachting rijden er tussen de 150 en 160 bussen per uur via de Leonard Springerlaan naar de A28 en de A32. Om het verkeer in goede banen te leiden worden er verkeersregelaars ingezet.