Zomerexpositie in Dwingeloo

Zonnige tulpen van Margriet Steenbergen.

Zonnige tulpen van Margriet Steenbergen.

Na het succes van vorig jaar wordt er weer een zomerexpositie georganiseerd in het dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo. De Dwingeler kunstenaars hebben zich verenigt onder de naam Kunstdorp Dwingeloo en willen tijdens de zomer gezamenlijk naar buitentreden. Tijdens de zomerexpositie presenteren 20 kunstenaar een grote variatie aan kunstwerken.

Het kunstaanbod in Dwingeloo is breed en erg gevarieerd: olie-, acryl- en aquarelschilderijen, tekeningen, houtdraaiwerk, keramiek, glaskunst, beelden, fotografie, textiel, sieraden en composities. De twee grote zalen in het dorpshuis worden omgebouwd tot mooie expositieruimten.

De samenwerking heeft geleid tot verschillende plannen om het dorpshuis een kunstzinnige uitstralen te geven. Samen met de inwoners van het dorp zijn er werkgroepen opgericht die zich bezighouden hebben gehouden met het aanleggen van een kunsttuin en het organiseren van exposities en kunstzinnige workshops. Tegelijk met de zomerexpositie wordt de kunsttuin geopend.

Tijdens de expositie wordt er iedere dag door een kunstenaar gewerkt aan een gezamenlijk kunstwerk. Bezoekers kunnen zien hoe dit kunstwerk zich ontwikkelt. Dit kunstwerk zal worden verloot. Tijdens de expositie zijn hiervoor loten te verkrijgen á € 2.00. Aan het eind van de expositie wordt de trekking van loterij verricht.

De zomerexpositie in het dorpshuis Over Entinghe aan de Entingheweg 13 in Dwingeloo is donderdag t/m zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie loopt nu tot en met zondag 28 augustus en is gratis toegankelijk, iedereen kan binnen lopen.