Zonder afspraak een Janssen-vaccin halen? GGD IJsselland gaat er komende week mee experimenteren in Zwolle

Zonder afspraak een Janssen-vaccin halen? GGD IJsselland gaat ermee experimenteren komende week in Zwolle.

Zonder afspraak een Janssen-vaccin halen? GGD IJsselland gaat ermee experimenteren komende week in Zwolle. ANP

Een Janssen-vaccin halen zonder een afspraak? GGD IJsselland gaat er vanaf vrijdag mee experimenteren in Zwolle.

De GGD start deze pilot om te kijken of mensen behoefte hebben aan een vrije inloop voor coronavaccinaties en als dat zo is, hoe het te regelen is.

Voldoende vaccins

Waar volgens de GGD eerst sprake was van schaarste in vaccins, is het bijna zover dat de GGD’en voldoende vaccins kunnen krijgen. Projectleider Sebastiaan van Buuren vertelt in een persbericht: ‘Hét moment dus om te kijken of en op welke manier we vaccineren zonder afspraak het beste kunnen aanbieden. En of daar wel behoefte aan is. Je moet je natuurlijk ter plekke met je ID-bewijs laten registreren en dat kost op locatie meer tijd dan wanneer je al een afspraak hebt. Tegelijk kun je als het je uitkomt naar de locatie komen om te kijken of het druk is of dat je snel terecht kunt. Wij proberen dit graag uit, ook met het oog op de vakanties.”

De GGD kijkt per dag of de pilot werkt. ‘Wij weten niet hoeveel mensen van de vrije inloop gebruik willen maken. Houd dus rekening met enige wachttijd én de eventuele boodschap dat de vaccins voor die dag op zijn’, aldus Van Buuren in een persbericht.

In Zwolle wordt gevaccineerd in de IJsselhallen.