‘Mysterie Teams’ op toernooi om de George Fransen Bokaal

Een wedstrijd tijdens de GFB vorig jaar. Foto: Gerrie van der Hogen

Het was min of meer een uit nood geboren oplossing, maar het inzetten van Mysterie Teams gaat een verrassend onderdeel worden van het toernooi om de George Fransen Bokaal in Willemsoord. Vanaf zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 augustus zullen zeven reguliere voetbalverenigingen uit de regio onderling voetballen, aangevuld met een aantal teams waarvan buiten de organisatie niemand van tevoren weet welke het zijn of wat de samenstelling is.

Het toernooi op de Boskamp omvat voor het eerst twee zaterdagen - ook goed voor de kantine -, die op vrijdag 19 augustus (19.00 uur) al een flinke oppepper krijgt met het afscheid van de populaire trainer Henrie Rijke.

Twee poules

De traditiegetrouw wordt in het toernooi om de George Fransen Bokaal gevoetbald in twee poules, ieder bestaande uit vier voetbalclubs. „Dit jaar konden de poules wat moeizaam gevuld worden in verband met de vakanties. Niet iedereen is al begonnen met trainen, sommige clubs beginnen pas op de 20e augustus”, weet mede-organisator Alberto Schipper van vv Willemsoord.

Daarnaast zegde vaste klant Zandhuizen af, omdat deze vereniging geen eerste elftal meer heeft. Het komende seizoen komt zij uit in de 7x7 competitie. „Omdat we geen alternatief konden vinden moesten we denken in oplossingen”, aldus Schipper. Die werd gevonden in de Mysterie Teams, waarbij je niet weet tegen wie je speelt.

Poule A wordt gevormd door Oldemarkt, Trinitas, Willemsoord en Olyphia. Poule B: Giethoorn, de Blesse, Wolvega 2 en de Mysterie Teams.

Mooi affiche

„Oldemarkt en Trinitas zijn natuurlijk een mooi affiche. Olyphia ontbrak vorig jaar, te laat met inschrijven, hebben we dit jaar als eerste gevraagd. Giethoorn heeft een prachtig seizoen achter de rug, evenals Wolvega 2, dat misschien wel het niveau heeft van een volwaardige vierde klasser. De punten van de wedstrijden tegen de Mysterie Teams gaan naar de reguliere tegenstanders.”

Hierdoor kan het toernooi gewoon doorgang vinden. „Wij hebben alles geregeld voor dit voorbereidingstoernooi: velden, scheidsrechters, catering, accommodatie, etcetera.”

De start van het toernooi is zaterdag 20 augustus, met wedstrijden uit beide poules. Vervolgens treffen de teams uit poule A elkaar op dinsdag 23 augustus en die uit poule B op woensdag 24 augustus. Op slotzaterdag 27 augustus spelen alle teams.

Meer info op: tournify.nl/live/gfb2022

Nieuws

Meest gelezen

menu