ARTA op zoek naar wat oudere basketballers

lichamelijk contact niet toegestaan en spelers mogen niet rennen en springen. Archief Sieb van der Laan

Ook basketbalvereniging ARTA wil de wat ‘oudere jongeren’ op een sportieve manier in actie krijgen. De club biedt daarom Old-Stars basketbal aan voor 55-plussers. En om die reden is ARTA op zoek naar spelers en een trainer.

Bestuur en trainers willen er zorg voor dragen dat er binnen de club boeiende gevarieerde trainingen worden aangeboden. Ook wil de bloeiende vereniging graag meer sponsors aan zich binden. In principe mag iedereen van de partij zijn bij Old-Stars basketbal, maar gaat het vizier op de leeftijdsgroep 55-plus. Het gaat niet zozeer om winnen. Samen bewegen en gezelligheid staan wel hoog in het vaandel.

Een training bestaat uit een warming up en verschillende beweegvormen, aangepast aan de doelgroep. Naast het beoefenen van de basketbalsport wordt er gelijktijdig ook gewerkt aan een betere coördinatie en motoriek. Er wordt vijf tegen vijf gespeeld. Daarbij is lichamelijk contact niet toegestaan en spelers mogen niet rennen en springen. Er is dus sprake van een soort van sportieve variant van onder meer walking voetbal en walking korfbal dat in Steenwijk al wordt aangeboden.

ARTA zoekt een trainer die in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, een buurtwerker sport van Sociaal Werk De Kop en de vereniging de nieuwe loot aan de basketbalboom vorm wil geven. Een trainerscertificaat is hiervoor niet nodig. Vanuit het ouderenfonds wordt wel een gratis cursus aangeboden die de kreet ‘Athletic Skills Model’ meekrijgt. Wie mee wil doen met basketballen of misschien zelf wel trainer wil worden kan mailen naar .

Nieuws

menu