Acrogymnaste Ilse van Gelderen uit Steenwijk geniet van veroverde Nederlandse titel: 'Deelname aan EK Bulgarije zou mooi zijn'

Prachtig die kleurrijke pakjes voor acrogym. „Gemaakt in Oekraïne”, zeggen Ilse van Gelderen en moeder Bianca Schrage. „Alles wordt met de hand gemaakt. Was even hectisch door de oorlog. Deze pakjes lagen eerst in een postpakket in Kiev. Tja, het kwam toch nog deze kant op.” Moeder en dochter zaten toen al in Porto. „Ilse had in Portugal haar eerste internationale wedstrijd. Een andere moeder kon het pakje nog meenemen. Zo was het toch nog tijdig in Porto.”

Ilse van Gelderen met de pakjes voor acrogym die gemaakt worden in Oekraïne.

Ilse van Gelderen met de pakjes voor acrogym die gemaakt worden in Oekraïne. Foto: Sieb van der Laan

De 16-jarige Ilse heeft een drukke succesvolle tijd achter de rug. Zowel op school als in de sport. Ilse is op RSG Tromp Meesters overgegaan naar VWO 5 en werd in Ahoy Rotterdam samen met Mare Hogenhuis en Ilse van Dam Nederlands kampioen acrogym. Dat deed het trio in de A-lijn categorie jeugd damesgroep. Ilse turnde al op haar zesde bij Advendo. „Een jaar later ben ik naast turnen ook aan acrogym gaan doen. We wilden met ons team meer trainingsuren maken, maar dat kon niet bij Advendo.”